Asgari Ücretlilere Şok Haber! Zam Yok Açıklaması Geldi

Asgari Ücretlilere Şok Haber! Zam Yok Açıklaması Geldi

Temmuz 2024 emekli maaş zammı için geri sayım sürerken asgari ücretle çalışanlara kötü haber geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun, canlı yayında asgari ücretliye temmuzda zam olmayacağını açıkladı. İşte detaylar...

2024 Temmuz ayı emekli maaş zammı için artık 15 gün gibi kısa bir süre kaldı. Ancak asgari ücretle çalışanlar da Temmuz ayında zam bekliyordu. Milyonların gözü kulağı hükümetten yapılacak açıklamalara çevrilmişken, milyonlarca çalışan için kötü haber geldi. Emekliye zam var ancak asgari ücrete yok. SGK uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı canlı yayında bu kara haberi verirken detayları da açıkladı.

Emekli Maaş Zamları Detayları

Temmuz ayında Türkiye'deki milyonlarca emekli ve asgari ücretli çalışan, enflasyon oranlarına bağlı olarak zamlarını dört gözle bekliyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, son enflasyon verileri ve beklentileri doğrultusunda yeni zam oranlarını değerlendirdi.

SSK ve Bağ-Kur Emeklileri

İlk beş aylık enflasyon oranı %22,72 olarak gerçekleşti. Haziran ayı için beklenen enflasyon oranı ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Temmuz ayında yaklaşık %25,8 oranında bir zam yapılması öngörülüyor.

Memur Emeklileri

Memurlar için ilk beş ayın enflasyon farkı %6,72 olarak hesaplandı ve toplu sözleşme zammıyla birleştirildiğinde %17,4 zam kesinleşti. Haziran ayı enflasyon tahmini ile birlikte, memur ve memur emeklilerine yapılacak toplam zam oranının %20,8 olacağı tahmin ediliyor.

Asgari Ücret ve Enflasyon Farkı

2023 yılının başında 17,002 TL olarak belirlenen asgari ücret, yılın ilk yarısındaki enflasyon oranlarına göre eridi ve alım gücü 12,614 TL'ye düştü. Erdursun, asgari ücretlilerin de enflasyondan kaynaklanan kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini vurguluyor. Ancak, Temmuz ayında asgari ücretlilere yapılabilecek zam konusunda bir belirsizlik söz konusu.

Asgari Ücretli Çalışanlar Zam Bekliyor

8 milyondan fazla asgari ücretli çalışan vatandaş ise Temmuz ayında ara zam bekliyor. Ekonomik anlamda ciddi bir geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretliler, hükümetin bu konuya bir çözüm bulmasını ve maaşların iyileştirilmesini talep ediyor. Ancak şu ana kadar hükümetten yapılan açıklamalar olumsuz yönde. Erdursun, hükümetin bu konuda adım atmaması durumunda asgari ücretlilerin ekonomik sıkıntılarının daha da derinleşeceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.