Ekmeklik ve Makarnalık Buğday, Mısır, Arpa Güncel Fiyatları Açıklandı

Ekmeklik ve Makarnalık Buğday, Mısır, Arpa Güncel Fiyatları Açıklandı

Eylül ayında hububat fiyatları sorgulanıyor. Peki güncel olarak buğday, mısır ve arpanın kilosu ne kadar?

Temel besin maddelerinden biri olan hububatın fiyatları, üreticiler ve tüketicilerin takibinde. Ekmeklik buğday, makarnalık buğday, mısır ve arpa fiyatlarında son durumu açıkladık. Kilo fiyatlarında artış gözlemlendi.

Son dönemde yaşanan dalgalanmalar, hububat piyasasında belirsizlik yarattı. Türkiye Ürün İhtisas Borsası'nın (TÜRİB) 6 Eylül 2024 tarihli verilerine göre, hububat fiyatları şu şekilde şekillendi:

Ekmeklik buğday: Ton başına 9,52 TL
Makarnalık buğday: Ton başına 10,45 TL
Mısır: Ton başına 8,53 TL
Arpa: Ton başına 7,80 TL

Görüldüğü üzere, ekmeklik buğday, mısır ve arpa fiyatlarında düşüş yaşanırken, makarnalık buğday fiyatında artış gözlemleniyor. Bu durum, çeşitli faktörlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan karmaşık bir piyasa yapısını yansıtıyor.

Öte yandan, Türkiye'nin hububat ihracatı da dikkat çekici bir artış gösteriyor. 2024 yılının ilk 8 ayında, hububat ihracatı 7,8 milyar dolara ulaştı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,9 oranında artış anlamına geliyor. Bisküvi, buğday unu, bitkisel yağlar, şekerli ve kakaolu ürünler ile makarna gibi temel gıda maddeleri, ihracatın önemli kalemlerini oluşturuyor. Hububat ihracatında Irak, yüzde 7,4'lük bir artışla 1,4 milyar dolarlık payıyla ilk sırada yer alırken, ABD ise yüzde 9,6'lık bir düşüşe rağmen 427 milyon dolarlık ihracatla ikinci sırada bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.