SGK'dan Büyük Memur Alımı! KPSS Puanıyla Başvuru Fırsatı: Şartlara Dikkat

SGK'dan Büyük Memur Alımı! KPSS Puanıyla Başvuru Fırsatı: Şartlara Dikkat

KPSS 2024/1 öncelik süreci kapsamında SGK'ya 200 kadrolu memur alımı yapılacağı açıklandı. İşte memur alım bilgileri ve başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgiler...

KPSS 2024/1 öncelik süreci kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılacak memur alımları, farklı illerde istihdam edilmek üzere planlanmıştır. Başvurular, 18 Temmuz 2024 tarihine kadar ÖSYM AİS internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu süreçte, çeşitli illerdeki SGK ofislerinde çalışacak yeni memurlar alınacaktır.

SGK Hangi İllerde Memur Alımını Yapıyor?

SGK, KPSS 2024/1 öncelik süreci kapsamında önlisans ve lisans mezunları arasından memur alımı yapacaktır. İşte detaylar:

Önlisans Mezunu Adaylar İçin:

  • 20 İcra Memuru alımı yapılacaktır.
  • Alım Yapılacak İller: Ankara, İstanbul, Antalya, Aydın, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ

Lisans Mezunu Adaylar İçin:

  • 180 İcra Memuru alımı yapılacaktır.
  • Alım Yapılacak İller: Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Mardin, Muş, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Bitlis, Bursa, Düzce, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta

Memur Alım Şartları Nelerdir?

SGK memur alımına başvurmak isteyen adayların, belirli nitelik kodlarına göre mezuniyet şartlarını karşılamaları gerekmektedir. İşte detaylar:

Önlisans Memur Alımında Başvuru Şartları:

  • 3003 Nitelik Kodu: Adalet Önlisans programı veya Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olmak.

Lisans Memur Alımında Başvuru Şartları:

  • 4419 Nitelik Kodu: Hukuk lisans programından mezun olmak.
  • 4421 Nitelik Kodu: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi, Uluslararası Ekonomi lisans programlarından birinden mezun olmak.
  • 4427 Nitelik Kodu: Ekonometri veya Finansal Ekonometri lisans programından mezun olmak.
  • 4429 Nitelik Kodu: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri veya Çalışma Ekonomisi lisans programından mezun olmak.
  • 4431 Nitelik Kodu: İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama İşletme Bilgi Yönetimi lisans programlarından birinden mezun olmak.
  • 4459 Nitelik Kodu: Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programından mezun olmak.
  • 4503 Nitelik Kodu: Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi lisans programlarından birinden mezun olmak.

Başvurular ve Süreç Hakkında Bilgiler

Başvurular, 18 Temmuz 2024 tarihine kadar ÖSYM AİS internet sitesi üzerinden yapılabilecektir. İlan edilen kadrolar için gerekli şartları taşıyan adaylar, belirtilen süre içerisinde başvurularını tamamlayabilirler. Başvuru yapacak adayların, gerekli nitelik kodlarına uygun mezuniyet belgelerini ve diğer gerekli evrakları eksiksiz olarak tamamlamaları önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.