2024 Okul Kayıtları Ne Zaman Başlayacak? MEB’ten Yeni Duyuru..

2024 Okul Kayıtları Ne Zaman Başlayacak? MEB’ten Yeni Duyuru..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024/25 eğitim-öğretim yılı takvimini açıkladı. İlkokul kayıtları 24 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve 31 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Velilere, kayıt işlemleri ve dikkat etmeleri gereken konular hakkında önemli uyarılarda bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-25 eğitim ve öğretim yılı takvimini açıkladı. Bu kapsamda, ilkokul kayıt işlemleri 24 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve 31 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Kayıt sürecini kaçıran veliler için ek başvuru imkanı tanınmayacağı belirtildi.

İlkokul Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

MEB, ilkokul kayıt işlemlerinin iki şekilde gerçekleştirilebileceğini duyurdu. Veliler, öğrenci kayıt işlemlerini doğrudan ilkokul idaresi üzerinden yapabileceği gibi, e-Okul sistemi üzerinden de tamamlayabilirler.

1. Okul İdaresi Üzerinden Kayıt

Veliler, çocuklarının kayıt işlemlerini doğrudan ilgili ilkokulun idaresine başvurarak yapabilirler. Bu yöntem, kayıt sırasında gerekli belgelerin teslim edilmesini ve işlemlerin fiziksel olarak gerçekleştirilmesini içerir.

2. e-Okul Sistemi Üzerinden Kayıt

e-Okul sistemi üzerinden yapılan kayıt işlemleri, otomatik atama yöntemiyle gerçekleştirilecektir. Öğrencinin ikamet ettiği adres dikkate alınarak, sistem tarafından en yakın okula otomatik atama yapılır. Bu atama sonucunda çıkan okula kayıt işleminin yapılması zorunludur ve okul değişikliği yapılamaz.

e-Okul Sistemine Nasıl Kayıt Olunur?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi, velilere çocuklarının yazılı ve sözlü notlarını, devamsızlık sürelerini ve diğer bilgileri görebilme imkanı sunar. Kayıt işlemleri için e-Devlet sistemi üzerinden giriş yapılması gerekmektedir.

e-Devlet Üzerinden Kayıt

Veliler, e-Devlet şifreleriyle e-Okul sistemine giriş yaparak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Kayıt işlemleri sırasında kimlik doğrulaması yapılarak, öğrencinin ikamet ettiği adrese en yakın okul tercihleri belirlenir. Kontenjan durumuna göre öğrencinin farklı bir okula ataması yapılma ihtimali bulunmaktadır.

İlkokul Kayıt İşlemlerinde Tercih Hakkı

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul kayıt işlemlerinin e-Okul sistemi üzerinden otomatik atama ile yapılacağını açıkladı. Veliler, e-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin ikamet ettiği adrese göre en yakın okul tercihlerini belirleyebilirler. Ancak, adres değişikliği yapılması durumunda kayıt başvurusu değiştirilemez.

Otomatik Atama ve Okul Değişikliği

e-Okul sistemi üzerinden yapılan ilkokul kayıt işlemlerinde, öğrencinin ikamet ettiği adres bilgileri dikkate alınarak otomatik atama yapılır. Otomatik atamada çıkan okula kayıt işleminin yapılması zorunlu olup, okul değişikliği yapılamaz.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024/25 eğitim-öğretim yılı için açıkladığı takvime göre, ilkokul kayıt işlemleri 24 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak ve 31 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Veliler, kayıt işlemlerini ilkokul idaresi veya e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirebilirler. Kayıt sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus, belirtilen tarihler arasında işlemlerin tamamlanması ve gerekli belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.