Ek Yerleştirme Sıralama Bilmecesinin Cevabı Belli Oldu: Bu Yüzden Yerleşemiyorsunuz!

Ek Yerleştirme Sıralama Bilmecesinin Cevabı Belli Oldu: Bu Yüzden Yerleşemiyorsunuz!

Üniversite öğrencisi adaylarının ek tercihlerde neden istediği bölüme sıralaması yettiği halde giremediği ortaya çıktı.

YKS sınavı sonrası ek tercih yapacak üniversite öğrencisi adayları, sıralaması yettiği halde dilediği bölüme giremiyor. Bunun sebebi puanla mı alakalı belli oldu.

Yükseköğretim yerleştirme sürecinde ilk tercihte yerleşemeyen veya yerleşmesine rağmen kayıt yaptırmayan adaylar için ek bir fırsat sunan ek tercih dönemi, doğru stratejilerle değerlendirildiğinde öğrencilerin hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağlayabilir. Ancak bu süreçte dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.

Ek tercih döneminde adayların ilk sınavda elde ettikleri puan, yerleşmelerinin en belirleyici faktörüdür. İlk yerleştirmede geçerli olan sıralama önceliği bu dönemde geçerli değildir. Bu nedenle adaylar, tercih edecekleri bölümün bir önceki yerleştirmede oluşan taban puanını dikkatle incelemelidirler. Örneğin, bir önceki yerleştirmede en son 250.326 puanla yerleşen bir öğrenci olduğu bir bölümde, ek yerleştirmede yer alabilmek için adayın en az 250.326 puana sahip olması gerekmektedir. Bu noktada, 1 puan bile eksik olmak adayın başvurusunun kabul edilmemesine neden olacaktır.

Adaylar ek tercih döneminde ilk yerleştirmede tercih listesine ekledikleri bölümleri yeniden tercih edemezler. Adayların ilk tercihlerini yaparken daha dikkatli olmalarını gerektirmektedir. Ek tercih döneminde AÖF bölümlerini seçmiş olan adaylar da bu haktan yararlanamazlar. Ek tercih döneminde başarılı olmak için adayların öncelikle puanlarını doğru bir şekilde değerlendirmeleri ve bu puanlara uygun bölümleri tercih etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, tercih yaparken bölümün geleceği, iş olanakları ve kendilerinin ilgi alanları gibi faktörleri de göz önünde bulundurmaları önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.