Fırat Çakıroğlu’nun İsmi Okula Verildi

Fırat Çakıroğlu’nun İsmi Okula Verildi

Ülkücü Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi, Bornova ilçesi’nin Gürpınar Mahallesi’nde yaptırılan bir ilkokula verildi.

Ege Üniversitesi Tarih Bölümü son sınıf öğrencisiyken 2014 yılında bıçaklanarak şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi, Bornova ilçesinde yaptırılan bir okula verildi. Bornova Pınarbaşı Semti Gürpınar Mahallesi’nde yaptırılan Fırat Yılmaz Çakıroğlu İlkokulu’nun açılışına Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, babası Fuat Mahir Çakıroğlu da katıldı. Açılış törenine ayrıca; MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, MHP’li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, partililer, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Burada verilen mesaj önemlidir. Burada, Fırat Yılmaz Çakıroğlu evladımızın isminin sonsuza kadar yaşanmasını sağlayacak bu güzide kuruma isminin verilmesi gerçekten fedakarlıklarda bulunanlarda bir vefa borcunun ödenmesidir.” dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Vefa; sadakattir ama her şeyden önce bir borç olarak düşündüğümüzde. Okulumuza adını verdiğimiz şehit kardeşimize bir borcumuzu ufakta olsa eda etme yükümlülüğüdür.” dedi.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün, yüreğindeki memleket sevdası ile ebediyete irtihal eden bu genç öğretmen adayımızın, manevi hatırasını yaşatmak üzere ilkokulumuza onun adını veriyoruz. Bu topraklara ‘ay yıldızdan başka gölge düşmesin’ diye yapılan fedakarlıklar boşuna değildir. Eğitim ordusunun neferleri olarak biliyoruz ki, bu vatana aşkla bağlı, gelecek idraki ve tasavvuru yüksek bir gençlik en büyük gücümüz olacaktır. Evlatlarımızı, ecdadını tanıyan, kutsal değerlerinin şuurunda geçmişinden aldığı ders ile geleceğini planlayan bir nesil olarak yetiştirme azminden asla taviz vermeyeceğiz.” dedi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Erdem, yaptığı konuşmada, “Bende bir öğretmenim. Çok farklı duyguları bir arada yaşıyorum burada. Bir taraftan gurur, bir taraftan mutluluk, bir taraftan hüzün demeyim de özlem herhalde isminden dolayıda kaynaklanıyor.” dedi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, yaptığı konuşmada, “Benim bir tek istediğim var; Ege Üniversitesi’nde etkinlik bir şeyler yapılması lazım; uğraşıyoruz biz. Bugüne kadar yapamadık. Fırat, Ege’de yetişti, oraya mal oldu. Oraya bir şeyler yapmak istiyoruz. Bir Fırat gitti; ama binlerce evladımız oldu, hemde bize miras bıraktı. Vatana millete de bıraktı. Çok duygulandım.” dedi.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin çocuklar için hazırladığı Nutuk, Dede Korkut ve Kutadgu Bilig kitapları ile birlikte satranç takımlarını, MHP İzmir İl Başkanlığı öğrencilere hediye etti.

firat-cakiroglu-na-bornova-da-vefa-okula-ismi-verildi_2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.