Gözde Vela’dan Depremzedelere Umut Veren Destek

Gözde Vela’dan Depremzedelere Umut Veren Destek

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremi, Türkiye’yi derinden sarstı. Hatay, Adıyaman, Malatya ve daha birçok şehirde büyük yıkıma neden olan deprem, etkilerini Lübnan, İsrail ve Irak’tan da hissettirdi. Tedaş Kurumsal Gelişimde Hizmet Alımı Personeli olarak çalışan Gözde Vela, depremzedelere sunduğu destekle gönülleri fethetmeye devam ediyor.

Depremzedelere Umut Işığı

Kahramanmaraş depremi sonrası ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla harekete geçen Gözde Vela, bayram tatili gözetmeksizin her fırsatta Samandağı’na uğrayarak memleketine dönmeyi ihmal etmiyor. Hatay’daki yardım çalışmalarına dikkat çeken Vela, insanlara duyarlı olmaları konusunda ilham veriyor. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla takipçilerini de duyarlılığa çağıran Vela, birlikte daha güçlü olabileceğimizi vurguluyor.

Yardım Çalışmaları ve Vela’nın Özverisi

Depremin hemen ardından hızla harekete geçen Vela, çocuklara dağıttığı şekerlerle yüzleri güldürdü, kalpleri ısıttı. Depremzedelere sunduğu destekle birçok kişinin gönlünde taht kuran Vela, her ziyaretinde Hatay’daki yardım çalışmalarını vurguluyor ve insanları duyarlı olmaya teşvik ediyor. Bölgedeki afetzedeler, onu görünce evladını görmüş gibi bağrına basıyor.

Vela’nın çabaları, yıkım bölgesinde takdir toplarken, yaydığı umut depremzedelere yeniden ayağa kalkma enerjisi veriyor. Vela, “Deprem sonrası hayırsever yardımların devam etmesi, bölgedeki insanların acil ihtiyaçlarını karşılamak ve normal yaşamlarına dönebilmeleri için önemli bir faktördür” diyerek yardım faaliyetlerinin önemine dikkat çekiyor.

Uzun Vadeli Destek İhtiyacı

Depremin etkilerinin uzun süreli olması nedeniyle, süregelen yardımların devamının sağlanması gereklidir. Vela, bu süreçte yerel halkın psikososyal destek almasının, iş ve eğitim imkanlarına erişiminin, sağlık hizmetlerine ulaşımının önemini vurguluyor. Yardım organizasyonlarının sadece maddi yardımla kalmayıp, toplumun yeniden yapılanma sürecinde sağlık, eğitim ve sosyal hizmetler konusunda da destek sunması gerektiğini belirtiyor.

Toplumun Dayanışma Ruhu

Vela, “Yıkılan binalar onarılabiliyor, yerine yenisi yapılabiliyor, ama yüreklerde açılan yaraları onarmak, insanlık ve dayanışma gerektirir. Hüzün bulutları en kazın üstünde asılı kalsa da, insanların yardım elini uzatmasıyla güneş tekrar parlar. Acının yükünü birlikte taşımanın verdiği güçle, insanlar ayakta kalır” diyerek toplumun dayanışma ruhunu ve birlikte hareket etme kabiliyetini ön plana çıkarıyor.

Engelli Depremzedelere Destek

Deprem bölgelerinde yaşayan engelli bireylerin yaşadığı zorlukların kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük olduğunu belirten Vela, onların sadece fiziksel engellerle değil, aynı zamanda doğal afetlerin yarattığı zorluklarla da mücadele ettiğini ifade ediyor. Engelli kardeşlerimize sevgi ve desteğimizi göstermek, onların yanında olmak hepimizin görevi olduğunu hatırlatıyor.

Çocuklar ve İhtiyaç Sahipleri İçin Yardım

Deprem bölgesindeki çocukların ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olmanın önemini vurgulayan Vela, “Her birimizin yaptığı katkılar, bir gülümseme, bir umut ışığı getirebilir. Küçük bir jest, büyük bir etki yaratabilir. Birlikte, bu zorlu zamanlarda birbirimize destek olabilir ve insanlık duygularımızı paylaşabiliriz” diyerek yardımın değerine dikkat çekiyor.

Birlikte Daha Güçlüyüz

Deprem sonrası toparlanma sürecinin uzun vadeli başarısı için süregelen yardımların devam etmesi gerektiğini belirten Vela, devlet, sivil toplum kuruluşları ve bireyler arasında sürekli işbirliği ve koordinasyonun önemini vurguluyor. Vela, “Hayat tanıştığın insanlarla ve yarattığın şeylerle ilgili, bu yüzden çık ve yaratmaya başla. Hayat kısa. Haydi el ele verelim, kim olduklarının ve kime oy verdiklerinin önemi olmadan yardım edelim. Yarın başımıza neler geleceğini bilmeden yaşıyoruz. Aynı şeyi yaşadığımızı düşündünüz mü hiç? Siz bizden değilsiniz yardım edemeyiz deseler ne yapacaksınız? Yapmayın! Bir bayrağımız, bir vatanımız var. Aynı anne ve babadan doğmadık ama hepimiz kardeşiz” diyerek dayanışmanın önemini bir kez daha hatırlatıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.