Hangi Okullarda Denetim Yapılacak Belli Oldu mu?

Hangi Okullarda Denetim Yapılacak Belli Oldu mu?

Milli Eğitim Bakanlığı hangi okullarda 2024 2025 eğitim dönemi itibarıyla denetimi sıklaştıracak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılının yoğun hazırlık sürecini değerlendirmek ve yeni müfredatın uygulanmasına yönelik yapılan hizmet içi eğitimlerin etkinliğini ölçmek amacıyla kapsamlı bir denetim başlattı. Bu denetimlerde, özellikle merkez okullarda gerçekleştirilen hizmet içi eğitim faaliyetleri mercek altına alınıyor.

Bakanlık müfettişleri, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin yeni müfredata uyum süreçlerindeki performanslarını yakından takip ediyor. Özellikle okul yöneticilerinin, kurs müdürü ve müdür yardımcısı olarak üstlendikleri sorumluluklar doğrultusunda hizmet içi eğitim faaliyetlerinin planlanması ve yürütülmesindeki rolleri detaylı bir şekilde inceleniyor.

Müfettişler, hizmet içi eğitimlerin planlandığı gibi gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini, katılımcıların eğitimlerden ne kadar faydalandığını ve eğitimlerin müfredata uygunluğunu değerlendiriyor. Okul yöneticilerinin, hizmet içi eğitim süreçlerindeki organizasyon becerileri, koordinasyon yetenekleri ve eğitimcilere sağladıkları destekler mercek altında tutuluyor. Öğretmenlerin yeni müfredatı ne kadar iyi anladıkları ve sınıflarında nasıl uyguladıkları gözlemleniyor. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine yönelik yapılan çalışmaların yeterliliği ve etkinliği değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.