Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 İl İçin Uyarıda Bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 İl İçin Uyarıda Bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Ekim 2024 Salı gününe ait hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Türkiye genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini sürdürüyor. 23 kent için sarı ve kırmızı kodlu uyarı yapılırken, özellikle Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz’de çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklentisi bulunuyor. İşte il il hava durumu tahminleri…

Meteoroloji, 23 kent için sarı ve kırmızı kodlu uyarı yayınlayarak, vatandaşları kuvvetli yağış ve rüzgâra karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. Marmara, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde etkili olacak sağanak yağışların bazı illerde yer yer şiddetli ve gök gürültülü olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok büyükşehirde hava sıcaklıklarının da belirgin şekilde düşmesi bekleniyor.

İstanbul ve Marmara Bölgesinde Hava Durumu

İstanbul’da bugün parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Anadolu yakası ve doğu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Rüzgar, kuzey yönlerden kuvvetli eserek (50-70 km/saat) fırtınamsı rüzgar oluşturabilir. Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece düşmesi bekleniyor.

  • İstanbul: 15°C, 20°C
  • Kocaeli: 15°C, 20°C
  • Edirne: 11°C, 22°C

Ege ve Akdeniz Bölgelerinde Hava Durumu

Ege Bölgesi’nde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak Güney Ege kıyılarında rüzgârın kuzey yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Akdeniz Bölgesi’nde ise özellikle doğu kesimlerde Osmaniye, Adana ve Hatay gibi illerde kuvvetli sağanak yağışlar görülecek.

  • İzmir: 15°C, 24°C
  • Muğla: 10°C, 24°C
  • Adana: 18°C, 28°C

İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinde Yağışlar Etkisini Sürdürecek

İç Anadolu Bölgesi genelinde yağışlar devam edecek. Özellikle Eskişehir, Konya ve Ankara çevrelerinde yerel kuvvetli sağanaklar bekleniyor. Karadeniz Bölgesi’nde ise Zonguldak, Bartın ve Kastamonu gibi illerde yağışlar çok kuvvetli ve şiddetli olacak. Bölge genelinde su baskınları ve sel riskine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

  • Ankara: 9°C, 14°C
  • Eskişehir: 8°C, 15°C
  • Zonguldak: 13°C, 15°C

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da Toz Taşınımı ve Fırtına Uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey ve batısında Erzurum, Malatya ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın yer yer fırtına şeklinde esmesi öngörülürken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

  • Erzurum: 8°C, 19°C
  • Malatya: 13°C, 20°C
  • Diyarbakır: 16°C, 29°C

Denizlerde Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz’de kuvvetli fırtına bekleniyor. Doğu Karadeniz ve Güney Ege’de ise fırtınamsı rüzgar etkisini gösterecek. Denizcilik faaliyetleriyle uğraşan vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar İçin Tedbirli Olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların kuvvetli olacağı bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kuvvetli rüzgar ve fırtına beklentisi olan illerde çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi tehlikelere karşı tedbir alınması önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.