Meteoroloji Uyardı: Bu İllerde Sağanak Yağış ve 12 Derece Sıcaklık Düşüşü Bekleniyor!

Meteoroloji Uyardı: Bu İllerde Sağanak Yağış ve 12 Derece Sıcaklık Düşüşü Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Ekim Perşembe gününe ait hava durumu raporunu yayınladı. İstanbul ve birçok şehir için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. Sıcaklıkların aniden düşeceği ve hava koşullarının olumsuz etkiler yaratabileceği belirtildi.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Anadolu'nun büyük bölümünde yağışlı hava etkili olacak.
Sakarya, Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusunda ise yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bazı yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar görülebileceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklıkları Sert Düşecek

Meteoroloji, sıcaklıkların ülke genelinde 6-12 derece arasında düşeceğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına ineceği ve özellikle gece saatlerinde etkisini artıracağı belirtiliyor.

Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor

Rüzgarın, Marmara, Ege, Karadeniz kıyıları ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda ise kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) yaşanabileceği tahmin ediliyor. Yetkililer, kuvvetli rüzgar nedeniyle çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Özellikle Sakarya, Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusunda beklenen yağışların kuvvetli olacağı vurgulandı. Sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

İstanbul’da Sağanak Yağış Etkili Olacak

İstanbul’da hava sıcaklığı 17°C’ye kadar düşecek ve gün boyu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Rüzgarın da kuzey yönlerinden sert esmesi beklendiği için şehir genelinde trafik ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabilir.

Bazı Bölgelerde Beklenen Hava Durumu

  • Marmara Bölgesi: Doğu kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Rüzgar, kuzey yönlerden kuvvetli esecek.
    İstanbul: 17°C, aralıklı sağanak yağışlı
    Kocaeli: 16°C, gök gürültülü sağanak yağışlı

  • Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. Kıyı kesimlerde rüzgar kuvvetli esecek.
    İzmir: 23°C, parçalı bulutlu
    Afyonkarahisar: 15°C, az bulutlu

  • Doğu Anadolu: Malatya hariç bölge genelinde yağış bekleniyor. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur görülebilir.
    Erzurum: 12°C, aralıklı sağanak yağışlı
    Van: 19°C, yer yer kuvvetli sağanak yağışlı

Sağanak Yağış ve Rüzgara Dikkat!

Meteoroloji, vatandaşları kuvvetli yağış ve sert rüzgarlara karşı uyardı. Özellikle İstanbul, Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu’da yağışların şiddetli olabileceği belirtildi. Ulaşımda aksamalara ve sel riskine karşı tedbir alınması gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.