Meteoroloji'den Pazar ve Pazartesi Günü Sel ve Su Baskınlarına Dikkat!

Meteoroloji'den Pazar ve Pazartesi Günü Sel ve Su Baskınlarına Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yoğun yağışlarla geçecek şehirleri sıraladı ve Pazar Pazartesi günleri için uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 Eylül Pazar günü için yaptığı hava durumu değerlendirmesinde, ülkemizin birçok bölgesinde kuvvetli yağışlara bağlı olarak sel ve su baskını riski olduğunu duyurdu.

Özellikle Batı Karadeniz (Bolu hariç), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesi, İstanbul'un kuzey kıyıları, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Sivas'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteorolojinin uyarısına göre, bu bölgelerde yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Yağışların öğle saatlerinde başlayarak kuvvetlenmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgâr ise genellikle kuzeyli esecek. Ancak İstanbul ve Kırklareli'nin Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kısa süreli kuvvetli rüzgâr (30-50 km/sa) bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.