MHP Adana, Ülkücü Şehit 6 öğretmeni andı

MHP Adana, Ülkücü Şehit 6 öğretmeni andı

Adana’da 19 Eylül 1979 tarihinde hunharca topluca katledilen 6 Ülkücü Şehit öğretmen dualarla anıldı.

38 YILDIR DİNMEYEN ACI

Adana Yapı Meslek Lisesi’nde görev yapan Müslüm Teke, Yılmaz Kızılay, Davut Korkmaz, Ahmet Güleç, Özcan Doruk ve Mustafa Karaca isimli öğretmenler, kaldıkları lojmanda 19 Eylül 1979 tarihinde 5 bölücü komünist teröristin otomatik silahlarla saldırısı sonucu şehit düştüler. 38 yıl önce acımasızca işlenen toplu katliam sonucu öğrencilerinden, ailelerinden, hayattan koparılan 6 öğretmenin acısı hâlâ taze.

KATILIM YOĞUN OLDU

Ülkücü Şehit öğretmenler; Adana Taşmedreseli Ülkücüler Platformu’nca düzenlenen mevlitte dualarla anıldı. MHP Adana İl Başkanlığı’nın önündeki caddede düzenlenen mevlitte Adana Taşmedreseli Ülkücüler Platformu üyeleri, MHP Adana İl Divan Kurulu Üyeleri, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Emin Canlı, MHP ilçe başkanları, Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen 1. Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun’un yanı sıra çok sayıda partili hazır bulundu. Programda Kur’an tilaveti yapılırken şehitler için de dualar edildi.

TOYGAR: EN ÇOK DARBEDEN ÖNCE ŞEHİT VERDİK

Mevlit programının sonunda söz alan Adana Taşmedreseli Ülkücüler Platformu Başkanı Fuat Toygar, “12 Eylül 1980 Darbesi üzerimizden silindir gibi geçti ama biz en çok darbeden önceki son iki, üç yılda şehit verdik. En çok o yıllarda işkence gördük. ‘Vatan bölünmesin, ay yıldızlı bayrak inmesin, ezan susmasın’ diyen ve bunun için mücadele veren arkadaşlarımız kahpece saldırılarla şehit edildiler. Bizim nesil, her gün arkadaşının cenazesini kaldıran, yürekleri kanayan bir nesildi. Onların acılarını her zaman yüreğimizde hissettik ve asla unutmadık, asla unutturmayacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.