MHP'den Meral Akşener'in Ayarını Bozacak Açıklaması

MHP'den Meral Akşener'in Ayarını Bozacak Açıklaması

MHP Adana İl Başkanlığından Meral Akşener hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunuldu.

Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP'ye selam çakan Meral Akşener'in TSK ile terör örgütü PKK'yı denk gösterme çabasının altında yatan ince ayrıntıyı iyi yakalayan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in açıklamaları üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Adana İl Başkanlığı, Meral Akşener'in sözlerinin varacağı yer konusunda manidar açıklamalar yaptı. Açıklamalar üzerinden yapılan siyasi analizde ise gerçeklerin çuvala sığmayan mızrak gibi ortaya çıktığını gösterdi.

6'LI MASANIN MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞTIĞI HDP'NİN 7. ORTAK OLARAK HAZIRLANIŞI

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin oyu olmadan iktidar olma şanslarının hiç olamayacağını bilen 6'lı Masada yer alan siyasi partiler, baştan beri HDP'yi meşrulaştırma gayreti güttü. Defalarca PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin hapisteki eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a özgürlük istediler. Hatta Selahattin Demirtaş'a kahvaltı güzellemesi bile yaptılar.  ''HDP ile sorunumuz yok'' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra Ali Babacan'ın "HDP ile yakın diyaloğumuz var" sözlerini sarfetmesi, HDP'yi Altılı Masanın yedinci ortağı olarak karşımıza çıkarıyor.

CHP'li Gürsel Tekin'in Altılı Masaya dışarından destek veren HDP'ye Bakanlık verme vaadi, seçtirdikleri Cumhurbaşkanının her kararında 6'lı masadaki Genel Başkanların onayının olacağını açıklayan Ahmet Davutoğlu'nun aslında Cumhurbaşkanı Yardımcılığı verilecek HDP'nin de kararlarda söz sahibi olmasına zemin hazırlama stratejisi, Ali Babacan'ın Anayasa'daki Türklüğü çıkarma ve Kürtçe'yi anadil olarak Anayasa'ya koyma fikrini açıkça söylemesi, Ali Babacan'ın küreselcilerle eşzamanlı olarak Türkiye'nin milli silahlarını hedef alaması, CHP Genel Merkezi'ndeki Türk Bayraklarının indirilmesi; ortaya karışık bir kebap menüsü olarak sunulurken, esas meselenin ''HDP'nin 7. ortak olarak meşrulaştırılması'' olduğu görülüyor.

DAHA FAZLA SESSİZ KALAMAYAN MERAL AKŞENER, DİLİNİN ALTINDAKİ BAKLAYI KUSTU

Tüm bunlar olurken 2023 seçimlerine az bir zaman kala, dillerinin altındaki baklayı kusmaya başlayan muhalefet Genel Başkanları kervanına katılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Diyarbakır İl Kongresinde yaptığı konuşmada, ''Mesele silahlara veda, kan dökmeye de tövbe etmekse, mesele her türlü musibetin karşısında çelikten sarsılmaz bir biz olmaksa, sırtını da kalbini de o sapasağlam bize yaslamaksa, biz varız.'' diyerek, 6'lı masayı dışarıdan destekleyen HDP'ye resmen selam çaktı.

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN MERAL AKŞENER'E TEPKİ

Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP'ye selam çakan Meral Akşener'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Diyarbakır’da 'mesele silahlara veda etmekse' diye başlayan cümle kurmak şanlı ordumuzu PKK terör örgütü ile eşitlemek, teröristlere alçakça alan açmaktır. İP’in başındaki Akşener kurduğu bu maksatlı cümle ile Kandil’deki terör inlerine selam yollamış, suretini açık etmiştir.'' dedi.

MHP ADANA İL BAŞKANLIĞINDAN MANİDAR DEĞERLENDİRME

Meral Akşener'in TSK ile terör örgütü PKK'yı denk gösterme çabasının altında yatan ince ayrıntıyı iyi yakalayan MHP'li İsmail Özdemir'in açıklaması üzerine değerlendirmede bulunan MHP Adana İl Başkanlığı'ndan manidar bir açıklama geldi.
MHP Adana İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ''Ateist terör örgütünü, Yüce Allah'ın ordusu ile eşit konuma getirme çabasını lanetliyoruz, böylesi zelil anlayış, Türk Milletinin ayaklarının altındadır. İblis'in uşağı bunlar. Bunlara bile bile destek olmak, ihanete ortak olmak demektir ki insanın imanını götürür.'' denildi.

MHP Adana İl Başkanlığı'nın yaptığı açıklamanın devamında ise, ''Âyet-i kerime’ler onları bu şekilde belirtiyor. Bunca ilahi hükme rağmen İslâm ile küfrü bir araya getirmeye çalışanlar iman etmiş değillerdir. Hoşgörü adı altında küfrü ve bu murdarlığı hoş görenler, küfür ehlini dost edinenler otomatikman küfre kaymıştır. O da onlardandır. Hazret-i Allah’a inanan bir müslüman iman ile küfrü, İslâm ehli ile küfür ehlini aynı kefeye koymaz. Bu, iman ehlinin icraatıdır. Kim ki bunun aksini yaparsa İslâm’a ihanet etmiştir. İman ile, İslâm ile bir ilgisi kalmamıştır.'' denildi.

MHP ADANA İL BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASINDA İŞARET EDİLEN AYETLER

MHP Adana İl Başkanlığı'nın açıklamasında işaret edilen Âyet-i kerime’ler hangileri? “İman ile küfür birbirinden kesin olarak ayrılmıştır.” (Bakara: 256), Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir necis (pislik)tir.” (Tevbe: 28), “Şüphesiz ki Allah katında, yeryüzünde yürüyen canlıların en kötüsü kâfir olanlardır. Artık onlar iman etmezler.” (Enfâl: 55)

Cenab-ı Allah, iman ile küfrü kesin bir şekilde ayırmıştır. Onlardan kaçınmak, uzak durmak ve onlarla olan dostluğu kaldırmak gerekir. Allah-u Teâlâ müminlerle kâfirlerin arasındaki berzahı açık ve kesin olarak ilan etmiştir. “Birbirine hasım iki zümre.” (Hac: 19) buyurarak inananlarla inanmayanları birbirinden ayırmış, küffarın İslâm’ın ve müslümanların hasmı olduğunu iman ehline duyurmuştur. Nasıl ki küffar İslâm’ın hasmı ise, iman ehli de küfrün hasmıdır. İlâhi hüküm budur.

MERAL AKŞENER AYNI ALGI OPERASYONUNUN BİR PARÇASI OLMA KONUMUNA DÜŞTÜ

MHP'li İsmail Özdemir ve MHP Adana İl Başkanlığı'nın tepki gösterdiği Meral Akşener'in açıklamasındaki, TSK ile terör örgütü PKK'yı denk gösterme çabasının altında yatan ince ayrıntı nedir? Türkiye'nin terörle mücadelesini iki ordu arasında yapılan bir savaş gibi gösterme gayreti güden kimlerdi? Terör örgütü PKK'nın yöneticileri ve onların sesini duyurmaya çalışan bazı medya organları. HDP'yi meşrulaştırma gayreti güden Meral Akşener ise Türk milliyetçisi olduğunu iddia eden bir siyasetçi olarak, aynı algı operasyonunun bir parçası olma konumuna düştü.

MUHALİFLERİN 2023 SEÇİMİ ÖNCESİNDE DİLLERİNİN ALTINDAKİ BAKLA

Batılı ülkelerin ve medyalarının dünyanın en önemli seçimi olarak tanımladığı 2023 seçimleri öncesinde; ABD'nin bir asır önce açıkladığı ''halkların kendi kaderini kendisinin tayin etmesi'' maddesini içeren Wilson İlkeleri'nin hükmünü yerine getirmek isteyen ABD Başkanı Joe Biden'in, Türkiye'deki muhalifleri destekleyerek iktidarı değiştirme stratejisine uygun davranan 6'lı muhalif ittifakta yer alan siyasi partiler, bir asır önceki Wilson İlkeleri'nden esinlenerek hazırlayıp imzaladıkları içinde Türk ve Türklük olmayan 48 sayfalık ortak metne göre, iktidara geldiklerinde ne yapacakları konusunda dillerinin altındaki baklayı çıkarmaya başladılar. 

ABD'nin ''halkların kendi kaderini kendisinin tayin etmesi'' stratejisinin günümüzdeki uygulayıcısı terör örgütü PKK'dır. HDP ise terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısıdır. Altılı Masa ise HDP'yi meşrulaştırıp kazanılacak bir seçim sonrasında iktidar ortağı yapmakla yükümlü bir ittifakın masasıdır. Ve bu ittifakın öncü Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız.'' söylemi var orta yerde. Kim bu dostlar?

Asırlardır İslam Sancaktarlığı yapan Türkleri, hiçbir küfür ehli sevmez ve  gerçek bir dost olarak görmez. Küfür ehlinin alayı, Türklere düşmanlık yapmak için fırsat bekler. Küfür ehlinin küresel temsilcileri, ''Ermenilere soykırım yaptığınızı kabul edin.", "Kürtleri azınlık kabul edin.", "Yönetim şeklinizi federasyon yapın." diyerek, Türk milletine sürekli olarak baskı yapar. Küreselciler, bu şartları yerine getirmedikçe Türkiye ve Türk Milletini asla dost olarak görmeyeceklerini defalarca dillendirdiler.

CENAB-I ALLAH'IN KONU HAKKINDAKİ AYET-İ KERİME'LERİ

Tam da bu noktada Cenab-ı Allah'ın Âyet-i kerime’lerine bakalım. 
'

'Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden her kim onları dost edinirse muhakkak ki o da onlardandır. Şüphesiz ki Allah, zalimler topluluğunu hidayet etmez. (Mâide: 51), 

''Sen onların dinine uymadıkça ne yahudiler ne de hıristiyanlar senden aslâ hoşnut olmazlar." (Bakara: 120),

"Ey iman edenler! Sizden olmayan kimseleri sakın sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar size fenalık etmekten aslâ geri kalmazlar. Size sıkıntı verecek şeyleri isteyip dururlar. Öfkeleri ağızlarından taşmaktadır. Kalplerinin gizledikleri ise daha büyüktür."(Âl-i imrân: 118)

OLUP BİTENLERİ İSTER ANLAYIN İSTER ANLAMAYIN

Tüm bu anlatılanları ve siyasi değerlendirmeleri anlamakta güçlük çekenler varsa, onlara ''anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az'' atasözünü hatırlatalım. Türkiye'de olup biten bu olayları anlayıp da hala gaflet uykusundan uyanmamak için ısrar edenlere ise biz bir şey demeyelim, onlar kendi kendilerine nasıl olsa bir sıfat bulur!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.