MHP'li Özarslan'dan MHP'ye Geçmek İsteyen Milletvekilleri İle İlgili Açıklama
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP'nin Milletvekili transferi yapıp yapmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu.
A Haber'de yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programında, Anayasa değişikliğini gerçekleştirmek için gereken sayıya ulaşmak adına Milletvekili transferine yeşil ışık yakılıp yakılmayacağına yönelik değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MHP'nin Milletvekili transferi yolunu seçip seçmeyeceğine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.
ALİ BABACAN'IN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ VE MHP'NİN CEVABI
14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte tüm gözler Anayasa değişikliği konusunda siyasi partilerin hangi yolu izleyeceğine çevrildi. Parlamenter Sisteme geri dönüş önerileri Türk Milleti tarafından reddedilince ''Anayasa'dan Türklüğü çıkarma ve Kürtçeyi ikinci resmi dil olarak kabul etme'' şeklindeki Türk düşmanlığı söylemlerini unutarak Cumhur İttifakına Anayasa değişikliğini birlikte yapma önerisi sunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ''Meclis aritmetiğine göre Cumhur İttifakı ile Millet ittifakı uzlaşmadan Anayasa değişikliği mümkün görünmüyor. Eğer Cumhur İttifakı Anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım' derse ona da hazırız. Biz onlara da gelin beraber çalışalım deriz, onu söyleyeyim.'' demişti. Ali Babacan'a isim vermeden cevap veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 100 Maddelik Yeni Anayasa önerisi hazırlayan MHP'nin Anayasa konusundaki kırmızı çizgilerini hatırlatmıştı.
Cumhur İttifakının hazırladığı Anayasa değişikliğini Referanduma götürebilmesi için TBMM'de 360 Milletvekilinin oyuna ihtiyaç var. Deva, Gelecek ve Saadet Partisi'ndeki Milletvekillerinin Anayasa değişikliğine destek olacağı konuşuluyor. Hatta İyi Partili Milletvekilleri bile destek olabilir. Tam da bu noktada bazı milletvekillerinin Ak Parti ve MHP'ye geçeceği söylentileri ortaya atıldı. Tüm bu gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, A Haber'de yayınlanan Canan Barlas ile Gündem programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP'Lİ ÖZARSLAN'DAN SEÇİM SONUÇLARINA YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER
2023 seçimlerinin Parlamenter Sisteme geri dönüş defterini kapattığına dikkat çeken MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, ''14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri neticesine göre, muhalefetin Parlamenter Sisteme geri dönüş önerisine onay vermeyen Türk Milleti, Cumhur İttifakının başarıyla yürüttüğü Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin devamından yana tercihini kullanmıştır. Parlamenter Sisteme geri dönüşte 2023 seçimlerini adeta referandum gibi gören Meral Akşener'in söyleminden yola çıkarak, seçim sonuçlarının bu tartışmayı sona erdirdiğini söyleyebiliriz. Bundan sonraki süreçte, Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin kalıcı hale gelmesi açısından Anayasa, Kanun ve TBMM İç Tüzüğü dahil olmak üzere bütün mevzuatın buna göre uyarlanması gerekir. Bu kapsamda, MHP'nin hazırladığı 100 Maddelik Yeni Anayasa önerisi önem arzediyor.'' dedi.
MUHALEFET ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA SORUMLU DAVRANMALIDIR
Anayasa değişikliğinin gerçeklemesi için TBMM'de 360 Milletvekiline duyulan ihtiyacı hatırlatan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, ''Bu yeni dönemde Anayasa değişikliği için 400, Referandum için 360 Milletvekilinin oyuna ihtiyaç var. Anayasa değişikliğini Referanduma götürebilmek için gereken 360 sayısına ulaşılabilir mi? Meclis aritmetiğine bakıldığında mümkün görünüyor. Ak Parti ve MHP, Anayasa değişikliği konusunda ortak bir metinde uzlaşacaktır. Burada muhalefet, Türk milletinin onay vermediği Parlamenter Sisteme geri dönüş projesini tamamen kafasından çıkarıp Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin daha kalıcı olmasına yönelik değişiklikler konusunda sorumlu davranmalıdır.'' dedi.
2023 SEÇİMLERİNDE MHP CAZİBE MERKEZİ HALİNE Mİ GELDİ?
2023 seçimleri öncesinde yükselen Milliyetçiliğin MHP'yi cazibe merkezi haline getirip getirmediği konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, ''Anayasa değişikliğini Referanduma götürebilmek için gereken 360 sayısına ulaşılması noktasında, ihtiyaç duyulan 40 Milletvekilinin desteğini almak ya da Milletvekili transferi meselesi ayrı bir konudur. MHP'nin cazibe merkezi haline geldiği doğru bir yaklaşım değildir. MHP, zaten Türk Milliyetçiliğinin marka partisidir. Türk Milliyetçiliğini tek başına temsil eden partidir. Bizim içimizden çıkarak kurulmuş olan partilerin, İyi Parti örneğinde olduğu gibi Türk Milliyetçiliği iddiası yoktur. Türk Milliyetçiliği açısından Ülkücü Hareket'in yegane siyasi adresi MHP'dir. Bu dünde böyleydi, bugünde böyledir, yarın da böyle olacaktır. Bu seçimlerlerle ortaya çıkan bir durum değildir.'' dedi.
MHP'YE GEÇMEK İSTEYEN MİLLETVEKİLLERİNE KAPI AÇILACAK MI?
Ak Parti ve MHP'nin anlaşacağı Anayasa değişikliğini Referandum götürmek için gereken 360 sayısına ulaşılması adına MHP'nin Milletvekili transferi yolunu seçip seçmeyeceğine yönelik sorulan soruya cevap veren MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, ''MHP'nin tutumu, kırmızı çizgileri ve ilkeleri bellidir. Türkiye'de 15 Temmuz FETÖ Hain darbe girişimini yok saymak, alalade bir olaymış gibi göstererek MHP'nin aldığı tutum üzerinden MHP'ye yapılan saldırıların da aslında arka planının ne olduğunu teyid etmiştik. Dolayısıyla, MHP'nin bu tutumuna yönelik olarak, bu ilkeleri kavramış anlamış, bundan sonra da bu ilkeler doğrultusunda ilerleyerek, Türkiye'yi 10 büyük devlet arasına sokacak 2053 rotasına girmesini sağlayacak yolda MHP'ye katılımlar olabilir. bu noktada Genel Başkanımız zaman zaman çağrılar yapmıştır. Ancak biz prensip ve geleneklerimiz gereği, başka siyasi partilerin içişlerine karışmayız. Bizim çizgilerimizi ve ilkelerimizi benimseyenlere partimizin kapısı açıktır. Ancak, bizim buna yönelik bir uğraşımız ve çabamız yoktur. Milletvekili transferleri yoluyla bir zemin hazırlama yoluna girmeyiz. 1999 seçimlerinin ardından transferler ile Hükumeti kurma yetkisini alma şansı olan MHP, bu yolu seçmemiştir. Transferler konusunda Türkiye'nin acı tecrübeleri vardır. Bu iş doğal mecrasında kendiliğinden gerçekleşirse gerçekleşir ama özel bir çabamız yoktur. Partiler arasındaki Milletvekili geçişlerine, Sayın Genel Başkanımızın açıkladığı kırmızı çizgiler bellidir.'' dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.