MHP'nin Avukat Milletvekili Halil Öztürk'ten Vatandaşlara Dolandırıcılık Uyarısı

MHP'nin Avukat Milletvekili Halil Öztürk'ten Vatandaşlara Dolandırıcılık Uyarısı

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, organize çetelerin internet ortamında yapılan on-line alışverişlerde vatandaşları dolandırması konusunda uyarılarda bulundu.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Coronavirüs salgını sürecinde on-line alışverişlerin artmasını organize çetelerin fırsata çevirdiğini ve İnternet ortamında süslü laflarla devletin logolarını kullanarak vatandaşların dolandırıldığını belirterek, sosyal medyada sahteciliği önleyecek olan Kanun tekliflerinin tüketicileri korumak adına bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi.

SOSYAL MEDYADA SAHTECİLİĞİ ÖNLEYECEK OLAN KANUN TEKLİFİMİZ TÜKETİCİLERİ KORUYACAK

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, ''Bugün her ne kadar Tüketici Kanunu yürürlükte olsa da biz tüketicilerin hukuki anlamda sorunları devam etmektedir. Coronavirüs salgın döneminde artan on-line alışverişlerde, çok sayıda tüketicimizin şikayetleri artmıştır. Coronavirüsle mücadeleyi fırsata çeviren kişi, kuruluş, organize çeteler sosyal medyayı da kullanarak hiç çekinmeden devletimizin, Cumhurbaşkanlığı forsunu çok ciddi kuruluşların arma ve logolarını koyarak sayfa açmaktadırlar. Bu bakımdan sosyal medyada sahteciliği, sahte hesapları önleyecek tedbirler içeren TBMM Başkanlığına sunmuş olduğumuz kanun teklifimizin gündeme alınarak görüşülmesi, başka önemli faydalarının dışında aynı zamanda tüketicilerimizi de koruyacak ve istenmeyen dolandırıcılık hadiselerinin önüne geçilecektir.'' dedi.

İNTERNET ORTAMINDA SÜSLÜ LAFLARLA VATANDAŞLARIMIZI DOLANDIRIYORLAR

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, ''Günümüzde, 'Kredi kartı aidatlarınızı, borçlarınızı ödüyoruz.' gibi süslü ve makyajlı söylemlerle reklam yapan dolandırıcılar vatandaşımızın o linki tıklamasıyla karşısına profesyonelce hazırlanmış bir sayfa çıkmakta ve tıklaya tıklaya işlem yaparken bir bakmışsınız ki dolandırılmışsınız. Özellikle bankacılık ve telefon şirketleriyle online alışveriş sitelerinden kaynaklı artan söz konusu şikâyetler nedeniyle vatandaşlarımızın çaresizliğine tüketici hakem heyetleri de yetişememektedir. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un uygulanması konusunda başta ilgili bakanlık olmak üzere diğer yetkili kuruluşlar uygulamadaki aksaklıkları ve sorunları giderici önlemleri almalı, denetimlere de ağırlık vermelidirler. Bununla birlikte yasada gerekli güncellemeler yapılarak yeni tüketici mahkemelerinin yanı sıra ihtisas yani bankacılık, telekomünikasyon gibi yeni mahkemeler de kurulabilmelidir.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.