MSB Duyurdu! 1 Askerimiz Şehit Düştü..

MSB Duyurdu! 1 Askerimiz Şehit Düştü..

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un şehit olduğunu duyurdu. Operasyon sırasında 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bugün meydana gelen çatışma sonucunda Türkiye, bir kahraman askerini daha şehit verdi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un, bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit düştüğünü açıkladı.

Şehidimiz Var!

MSB'den yapılan açıklamada, 21 Haziran 2024 tarihinde, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde yürütülen arama tarama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas sağlandığı belirtildi. Çatışma esnasında, kahraman silah arkadaşımız Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un şehit olduğu ve 3 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Operasyonlar Devam Ediyor

Bakanlık, bölgedeki operasyonların kararlılıkla sürdüğünü ve terörle mücadelenin aralıksız devam edeceğini vurguladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 21 Haziran 2024 tarihinde, arama tarama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta kahraman silah arkadaşımız Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz şehit olmuştur. Temas esnasında 3 terörist etkisiz hale getirilmiş, bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Milletin Başı Sağ Olsun

Türkiye'yi derin bir acıya boğan bu haber, bir kez daha terörle mücadelenin ne kadar zor ve önemli olduğunu hatırlattı. Şehidimizin ailesine ve Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Kahraman askerimiz Mehmet Ali Horoz'un fedakarlığı, milletimizin kalbinde daima yaşayacak.

Terörle Mücadelede Kararlılık Sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelesi, kararlılıkla devam ediyor. Pençe-Kilit operasyonu, terör unsurlarını etkisiz hale getirmek ve bölgeyi güvenli hale getirmek amacıyla sürdürülüyor. Bu kapsamda, terör örgütlerine karşı verilen mücadelede kahraman askerlerimiz, her koşulda görevlerini yerine getirmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.