Pençe-Kilit Operasyonu'ndan Acı Haber: Bir Askerimiz Şehit Düştü..

Pençe-Kilit Operasyonu'ndan Acı Haber: Bir Askerimiz Şehit Düştü..

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın şehit düştüğünü duyurdu. Şehit askerin Elazığ’daki ailesine acı haber ulaştırıldı. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı.

Kuzey Irak'ta sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonu'ndan bir acı haber daha geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen taciz atışı sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan'ın, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğünü açıkladı. 23 yaşındaki kahraman askerimizin şehadet haberi, Türk milletini derin bir yasa boğdu.

MSB tarafından yapılan açıklamada, "Kahraman silah arkadaşımız, hain teröristler tarafından açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiştir. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

Elazığ’da Şehit Ateşi

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan'ın acı haberi Elazığ’daki ailesine ulaştı. Şehidin baba ocağında derin bir üzüntü yaşanırken, evin önüne Türk bayrakları asıldı. Güney Kent Mahallesi’nde yaşayan aileye acı haberi, sağlık ekipleri eşliğinde yetkililer verdi. Aile fertleri, gözyaşları içerisinde taziyeleri kabul ederken, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da şehit ailesine destek olmak için evlerini ziyaret etti.

Şehidin Ailesi ve Yaşamı

Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan'ın, 5 çocuklu bir ailenin en büyük evladı olduğu ve bekâr olduğu öğrenildi. Şehidin ailesi, oğullarının şehitlik mertebesine ulaşmasından duydukları gururu dile getirirken, bir yandan da derin bir acı yaşadı. Baba ocağını taziyeye gelen yakınları ve komşuları, ellerinde Türk bayraklarıyla şehit ailesine destek olmaya çalıştı.

Pençe-Kilit Operasyonu ve Terörle Mücadele

Pençe-Kilit Operasyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen kapsamlı bir harekât olarak dikkat çekiyor. Bu operasyon kapsamında birçok üs bölgesinde teröristlerin barınma ve lojistik destek hatları hedef alınıyor. Harekât boyunca teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve bölgedeki güvenliğin sağlanması için kapsamlı çalışmalar sürdürülüyor. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın, vatan savunması için yürütülen bu operasyonda şehadet mertebesine ulaşması, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Şehit Sefer Alan’ın Cenaze Töreni Düzenlenecek

Kahraman şehidin cenazesi, Elazığ’daki baba ocağında düzenlenecek askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Şehidin naaşı, ailesi ve yakınlarının katılımıyla yapılacak tören sonrası Elazığ şehitliğinde toprağa verilecek. Törene birçok askeri ve sivil yetkilinin de katılması bekleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Taziye Mesajı

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabı üzerinden de şehit Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan için taziye mesajı yayınladı. Mesajda, "Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verildi. Bakanlığın yaptığı bu paylaşım, kısa sürede büyük yankı uyandırırken, vatandaşlar da şehidimize rahmet dileyen ve terörü lanetleyen mesajlar paylaştı.

Türk Milleti Şehidini Unutmayacak

Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın şehadeti, Türk milletini derinden üzdü. Ülkenin dört bir yanından gelen taziye mesajları ve dualar, şehit ailesine bir nebze de olsa moral kaynağı oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelesini sürdürürken, şehitlerimizin aziz hatıralarını da daima yaşatacaklarını vurguladı. Şehit Sefer Alan, vatan savunması için canını feda eden kahramanlar arasında yerini aldı ve Türk milletinin gönlünde daima minnetle anılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.