TOKİ’den Ev Sahibi Olma Şansı! Yüzde 25 İndirimle Kaçırılmayacak Kampanya Geliyor

TOKİ’den Ev Sahibi Olma Şansı! Yüzde 25 İndirimle Kaçırılmayacak Kampanya Geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyasını duyurdu. 23 Eylül 2024'te başlayacak kampanya, 18 Ekim 2024'e kadar geçerli olacak. İşte detaylar...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ev ve iş yeri sahiplerine büyük bir fırsat sunuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 23 Eylül 2024’te başlayacak yüzde 25 indirim kampanyasını açıkladı. Ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için geçerli olacak bu kampanya, borcunu peşin ödemek isteyen vatandaşlara büyük bir avantaj sağlıyor.

Kimler Kampanyadan Yararlanabilir?

Kampanya, 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar TOKİ’den ev veya iş yeri satın alan, geri ödeme taksitleri başlamış olan ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşları kapsıyor. Bu şartları sağlayan vatandaşlar, 23 Eylül 2024 tarihinden itibaren kampanyadan yararlanmak için başvuru yapabilecek.

  • Kampanya Başlangıç Tarihi: 23 Eylül 2024
  • Kampanya Bitiş Tarihi: 18 Ekim 2024

Kısmi Ödemelere de İndirim Kolaylığı

Borcun tamamını kapatamayacak olan vatandaşlar da bu kampanyadan yararlanabilecek. Eğer alıcılar, kalan borçlarının yüzde 25 veya daha fazlasını peşin öderlerse, yine yüzde 25 indirimden faydalanabilecekler. Bu da vatandaşlara önemli bir ödeme kolaylığı sağlıyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

TOKİ’nin indirim kampanyasından faydalanmak isteyenler, 23 Eylül - 18 Ekim 2024 tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankalara başvurabilecekler. Başvuru yapmadan önce, ödeme yapılacak bankadan borç tutarlarıyla ilgili detaylı bilgi alınabilecek.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Kampanyadan yararlanmak için başvuru sahiplerinin öncelikle borç kapatma yapılan aya ait taksit ödemelerini tamamlamış olmaları gerekiyor. Bunun dışında geriye dönük taksit veya emlak vergisi borcunun bulunmaması da şartlar arasında yer alıyor.

  • Kat mülkiyeti oluşmuş projeler için ek olarak, site yönetiminden alınacak “borcu yoktur” belgesi ve belediyeden alınacak emlak beyan değerini gösterir belge de bankaya başvuru sırasında sunulmalı.

İndirim Kampanyasından Yaklaşık 162 Bin Kişi Faydalanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık 162 bin konut ve iş yeri sahibinin bu kampanyadan yararlanmasının beklendiğini açıkladı. Ancak belirtilen tarihler dışında yapılacak borç kapatmalarda bu indirimden faydalanmak mümkün olmayacak.

Kaçırılmayacak Fırsat

TOKİ’nin 23 Eylül - 18 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenleyeceği yüzde 25 indirim kampanyası, borçlarını kapatmak isteyen vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor. Kampanyadan yararlanmak isteyenler, belirtilen tarihler arasında bankalarına başvurarak bu avantajdan faydalanabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.