Toplu Taşıma 10 Saat Boyunca Ücretsiz Olacak, İETT'den 716 Ek Sefer Kararı Geldi!

Toplu Taşıma 10 Saat Boyunca Ücretsiz Olacak, İETT'den 716 Ek Sefer Kararı Geldi!

İETT, ek sefer yaparak Pazartesi yoğunluğunu en aşağı seviyeye çekecek. Toplu taşımalar yaklaşık 10 saat ücretsiz hizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yoğunlukları önlemek adına toplu taşımayı ücretsiz yaptı. Üstelik okulların açılacağı saatler de geçe indirgendi. Böylelikle yüksek trafiğin önüne geçilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte ortaya çıkabilecek yoğunluğu önlemek ve öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşmalarını sağlamak amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı.

9 Eylül Pazartesi günü, okulların açılmasıyla birlikte İBB’ye bağlı toplu taşıma araçları saat 06.00 ile 16.00 arasında ücretsiz olarak hizmet verecek. İETT, her gün bin 716 ek sefer düzenleyerek 137 binden fazla yolcuyu toplu taşımaya yönlendirecek. Metro İstanbul da 435 ilave sefer planlayarak yaklaşık 500 bin yolcuyu toplu taşıma ile buluşturacak.

Okul servis araçları için de özel düzenlemeler yapıldı. İlk iki gün okul servis araçları, arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacak. Ayrıca, İSPARK, okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet verecek. İDO’nun Sirkeci-Harem hattında ise yaya yolcular ücretsiz seyahat edebilecek. Şehir Hatları da ek seferler düzenleyerek yolcu yoğunluğunu azaltmaya çalışacak.

İstanbul trafiğini yakından takip etmek amacıyla İBB birim sorumluları, UYM ve AKOM’da 3 gün boyunca nöbet tutacak. Kent içi kameralarından anlık olarak takip edilecek trafikte meydana gelebilecek yoğunluklar, ilgili birimlere anında bildirilecek ve gerekli müdahaleler yapılacak. Trafik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü denetim ekipleri, sivil trafik ve zabıta ekipleri koordineli bir şekilde denetimler gerçekleştirecek.

Şantiyelerde, okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak. Mevcut çalışmalar okul açılışından önce tamamlanacak ve devamı zorunlu olan çalışmalar ise gece vardiyasında sürdürülecek. Acil durumlar için 7/24 nöbetçi ekipler bulundurulacak ve yol denetim ekipleri de cadde ve sokaklarda denetimlerini sürdürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.