Ülkücü Şehit Cengiz Akyıldız'ı Rahmetle Anıyoruz

Ülkücü Şehit Cengiz Akyıldız'ı Rahmetle Anıyoruz

26 Ocak 2014 de şehadete kavuşan Şehit Gazeteci Yusufıyeli Cengiz Akyıldız'ı şehadetinin 7. yılında rahmetle anıyoruz. Cengiz Akyıldız'ı unutmayacağız.

30 Mart 2014 tarihiydi. Mahallî İdareler Seçimi çalışmaları bütün hızıyla devam ediyordu. Şehit Cengiz Akyıldız ülkücü bir gazeteciydi. Seçim çalşmalarında görevi büyüktü. O sadece bir gazeteci değildi. Ülkücü bir gazeteciydi. İdealleri vardı. Parası pulu yoktu; ama ülkücüydü.

Günlerden (26 Ocak 2014) Pazardı. İstanbul’un Esenyurt Semtinde seçim irtibat bürosunun açılışı için oradaydı. Partisinin basın danışmanlığı görevini üstlenmişti. Cengiz Akyıldız, Devlet Bahçeli'yi her adımını takip eden isimlerdendi. MHP İstanbul İl Başkanlığı basın danışmanlarındandı Cengiz Akyıldız, Partisinin seçim bürosu PKK yandaşları tarafından taşlı-sopalı ve silahlı saldırıya uğradı.mesleğini icra ediyordu Akyıldız. Olayı görüntülemeye çalışırken kızıl bir kurşun saplandı yüreğine. kalbine isâbet eden kurşun Akyıldızı ayırdı bizden.

Şehit Cengiz Akyıldız Kimdir?

13 Mayıs 1961'de Rize’de doğdu, Kısa bir süre ailece Bursa’da bulundu. İstanbul Fatih İlçesi, Fındıkzâde semtinde Vatan Lisesi’nden mezun oldu. 12 Eylül 1980 darbesi ile işkencehâneler ve zindanlar mekan oldu Cengiz Akyımdız'a. Yusufiye uzun bir zaman mekan oldu. Zindanlarda bile dik duruşu, sabırlı tutumu, işkencelere rağmen davasından taviz vermeyişiyle hep takdir edildi. Ülkücü hareketin içerisinde mücâdele adamı dava adama olarak tanındı hep...

Şehit Gazeteci Yusufıyeli Cengiz Akyıldız'ı şehadetinin 7. yılında birkez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

Cengiz Akyıldız'ı unutmayacağız.

Allah Rahmet Eylesin.

RUHUNA FATİHA

ÜlkücüMedya

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.