Yüzlerce Okula Güvenlik Görevlisi Takviye Edildi

Yüzlerce Okula Güvenlik Görevlisi Takviye Edildi

İstanbul Emniyeti, bazı okullarda güvenlik görevlisi açığını kapattı. Okullar açılmadan önce tüm önlemler alındı.

Yarın, milyonlarca öğrenci için heyecan verici bir yeni dönem başlıyor. 20 milyondan fazla öğrenci, 3 aylık yaz tatilinin ardından yeniden ders başı yapacak.

İlk dönem, 9 Eylül'de başlayıp 17 Ocak 2025'e kadar sürecek. 2 ay boyunca sürecek olan bu dönemde öğrenciler, 11 Kasım'da birinci dönem ara tatiliyle soluklanma fırsatı bulacak. Haftasonuyla birlikte toplam 9 gün sürecek olan bu tatilin ardından öğrenciler, 15 Kasım'da derslerine kaldıkları yerden devam edecek.

İkinci dönem ise 3 Şubat 2025'te başlayacak. Öğrenciler, birinci dönem sonunda alacakları karnelerle birlikte 2 haftalık yarıyıl tatiline çıkacaklar. İkinci dönemde öğrencileri 31 Mart 2025'te başlayacak 1 haftalık bir ara tatil daha bekliyor. Bu tatilin ardından öğrenciler, 7 Nisan 2025'te ikinci döneme devam edecek ve eğitim öğretim yılı 20 Haziran 2025'te sona erecek.

Güvenlik Tedbirleri Artırılıyor

Öğrencilerin güvenliği için de önemli önlemler alınıyor. İstanbul Emniyeti, sorumluluk alanındaki 235 okulda 204 kolluk görevlisiyle sabit güvenlik sağlarken, il genelindeki 1290 okulda ise giriş çıkış saatlerinde 564 resmi ve sivil ekip görevlendirilecek. Ayrıca, 338 ekiple 532 noktada servis araçlarına yönelik denetimler yapılacak.

Mobil Okul Timleri Görevde

Öğrencilerin eğitim hayatlarına daha iyi başlamaları için oluşturulan Mobil Okul Timleri (M.O.T.) de yeni dönemde görevlerine devam edecek. Bu ekipler, öğrencilere ve velilerine eğitim sürecinde destek olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.