MHP'li Ruhi Ersoy: Öyle Bir Dönemi Hatırlattı ki! Türkiye'nin Kaderi Değişti..
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, geçmişte yaşanan çalkantılı bir dönemi hatırlatıp Erdoğan ve Bahçeli birlikteliğinin önemine vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törende MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etmesi üzerinden değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ruhi Ersoy, 7 Haziran 2015 seçimlerinden 1 Kasım 2015 seçimlerine giden süreç ile 15 Temmuz 2016 FETÖ hain darbe girişimi öncesi ve sonrasında yaşananlara atıfta bulunarak manidar açıklamalar yaptı.
CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE ERDOĞAN'IN BAHÇELİ'YE YÖNELİK SÖZLERİ
100'e yakın diğer ülkelerin Devlet Başkanı, Başbakan, Bakan ve üst düzey temsilcilerinin katıldığı ve muhtemelen dünyanın yarısında canlı olarak izlenen Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törende MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Cumhur İttifakının bu süreç içerisinde beraber bu mücadeleyi yürüten Devlet Bey'e şahsım ve tüm arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum.'' demişti. Toplantıya katılan binlerce kişi tarafından uzun süre alkışlanan MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin görüntüsü sosyal medyada çok paylaşlılmıştı.
RUHİ ERSOY'DAN GEÇMİŞ DÖNEMİ İŞARET EDEN MANİDAR DEĞERLENDİRME
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhur İttifakı ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye teşekkür ettiği görüntülerin videosunu sosyal medya hesabından paylaşarak değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderimiz Devlet Bahçeli Bey'e bu tarihi teşekkürü sadece bu seçim sonuçlarıyla sınırlı değildir! Merhum Ahmet Arvasi’nin dediği gibi; 'Milliyetçi Hareket, küçük parti hesaplarında değil bütün parti ve politikalara yön veren milli ve mukaddes bir aksiyondur.' Bu kapsamda yaşananları hatırlayacak olursak; Lider Devlet Bahçeli'nin vizyonuyla 7 Haziran gecesi ile 1 Kasım arası dönemde başlayan, 15 Temmuz ihanet gecesinde kader birliğine dönüşen Cumhur İttifakı 11 Ekim 2016'da Lider Devlet Bahçeli Bey'in çağrısıyla 'filli durumu hukuki duruma dönüştürme' süreciyle yasal süreç başladı. 2017 yılı Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanlığı sisteminin yasal inşaası tamamlandı ve Devlet Bey'in erken seçim talebiyle 24 Haziran 2018 seçiminde de yüzük kaşa oturtuldu. MHP'nin beklentisiz 'Omuz Omuza' düsturuyla 28 Mayıs 2023'te Lider Ülke Türkiye Yüzyılı artık başladı, kutlu olsun! Alkışlar bu sürece emek verenler içindir.'' dedi.
BİZE İNANMAYANLAR YAKIN SİYASİ GEÇMİŞE BAKSIN
28 Mayıs seçimlerinin yapıldığı gün yine Merhum Ahmet Arvasi Hoca'nın aynı sözlerine atıfta bulunarak ''Bizler önce ülkem, sonra partim ve ben anlayışını dönemsel bir slogan olmanın ötesinde şuurlu bir hayat tarzı olarak benimsemiş kutlu bir davanın zamanı aşıp gelen bugünkü mensuplarıyız. Bu anlayışımıza inanmayanlar varsa çok uzağa gitmeden şöyle bir yakın siyasi geçmişe baksın yeter! Yolumuz uzun ve çetindir, bunun da farkındayız çok şükür.'' ifadelerini kullanan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy'un yakın siyasi tarihe bakılmasını önerirken özellikle 7 Haziran 2015 seçimleri gecesi ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan siyasi olaylara atıfta bulunması manidardı. Peki o dönemde ne oldu?
RUHİ ERSOY'UN İŞARET ETTİĞİ DÖNEMDE NE OLDU?
Türkiye'nin kaderini sonuçları itibariyle değiştirecek en önemli seçimlerden birisi olan 7 Haziran 2015 seçimlerinde; Ak Parti yüzde 40,8, CHP yüzde 24,9, MHP yüzde 16,2 ve HDP yüzde 13,1 oy aldı. Ak Parti'nin iktidardan inmesi için PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin TBMM'ye güçlü girmesini isteyen Sol cenahın, her evden bir oyu HDP'ye verme stratejisi tutmuştu.
7 HAZİRAN 2015 SEÇİMİ GECESİNDE BAHÇELİ'NİN TAVRI. HERŞEYİN BAŞLADIĞI GECE
Ak Parti'nin ilk kez TBMM'de azınlığa düştüğü ve Yüzde 60 blok olarak isimlendirilen muhalefet cenahının ilk kez Milletvekili sayısında çoğunluk elde ettiği 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri gecesinde, yüzde 60 muhalefet bloğunun içinde olan HDP ile koalisyon hükümeti kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurulan tuzağı farkedip seçimlerin yenilenmesini işaret etmişti.
Pensilvanya'dan devreye giren Fethullah Gülen, CHP+MHP+HDP Koalisyonunun kurulması çağrısı yaptı. MHP'yi kandırabileceğini sanan Kemal kılıçdaroğlu, bu koalisyonun kurulması için MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye Başbakanlık teklif etti. HDP'yi Hükumete taşımak istemeyen MHP Lideri Bahçeli tüm teklifleri reddetti. CHP ile bir ay boyunca anlaşma zemini arayan dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, MHP ile de bir koalisyon kurmamakta direnince Türkiye 1 Kasım 2015 tarihinde yeniden seçime gitti. Nihayetinde seçimleri kazanan Ak Parti yeniden tek başına iktidar oldu.
MERAL AKŞENER'İN MHP'DEN KOPUŞU
Esasen MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yüzde 60'lık muhalif bloktan ayrıldığı seçim gecesinin, Meral Akşener'in de MHP'den ayrılmaya karar verdiği gece olduğuna dair, bir çok siyasi olay sıralanabilir. Erdoğan'ı iktidardan indirmenin tek yolunun MHP'nin ayrılmasıyla eksilen 60'lık muhalif blok oylarının tamamlanmasını isteyen küresel güçler ile aynı düşünen Meral Akşener, MHP'ye ihanet eden türevleri ile birlikte Tarla Kongresi'nde MHP'yi ele geçirmeye çalıştı ama başaramadı. MHP'yi ele geçirerek başaramadığı ''MHP'nin oylarını tekrar 60'lık muhalif bloka kanalize etme'' stratejisini, MHP'ye ihanet ederek kurduğu İyi Parti ile Türk milliyetçilerinden bir kısmını Sol Cenaha Yamama Eylem Planı'nı uyguladı. DYP, ANAP, Ak Parti ve MHP'den sonra kendi partisini kuran Meral Akşener, siyaseten oradan oraya savrularak tüm savunduğu ilkelerden vazgeçip, MHP'ye ihanet eden türevleri ile birlikte daha fazla Milliyetçilik taslama iddiasıyla CHP'ye yamanmıştı.
AKŞENER YAMANDIĞI SOL CENAH VE ORTAKLARIYLA BİRLİKTE SEÇİMLERİ KAYBETTİ
Nihayetinde Meral Akşener, CHP'nin başını çektiği Altılı Masada yer aldı. Süleyman Demirel'in Milliyetçi Cephe Hükümetlerine destek veren Başbuğ Alparslan Türkeş'in yolundan giderek, Türk Milletinin bekası için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakı'nı kurarak Ak Parti Hükümetine destek veren MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Milliyetçiliğini sorgulama hadsizliğine düşen Meral Akşener ve Sözde Milliyetçiler, PKK ile pazarlık ediliyor diye karşı çıktıkları geçmişteki çözüm sürecinin bir parçası olan terör örgütünün siyasi uzantılarıyla günümüzde aynı Cumhurbaşkanı Adayını destekler hale geldiler. 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakının kazanmasını sağlayan Türk Milleti, küresel güçlere ve yerli işbirlikçilerine ders verdi.
OYUN BOZMA VE OYUN KURMA USTASI BAHÇELİ'NİN HAMLELERİ
7 Haziran 2015 seçimlerinden 1 Kasım 2015 seçimlerine giden süreç ile 15 Temmuz 2016 FETÖ hain darbe girişimi öncesi ve sonrasında yaşananlar incelendiğinde, ''Ben Başbakan olacağım'' diye ortalığı ayağa kaldıran Meral Akşener'in izlediği siyasete bakıldığında; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye'nin bekası için küresel oyunları bozma ve 1992 yılında öngördüğü 21. Asrın Türk Asrı Olması hedefini günümüzde Cumhur İttifakı birlikteliğiyle Devlet politikası haline getirmesi hamlelerinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.
Tüm bu gelişmeler ışığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen törende MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini paylaşan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy'un, 7 Haziran 2015 seçimleri gecesi ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan siyasi olaylara atıfta bulunmasının manidarlığı daha iyi anlaşılıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.