ABD’de Türkiye’nin yaptırdığı camiye saldırı!

ABD'nin Connecticut eyaletinin New Haven kentinde, Türk Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan ve halen inşaatı devam eden camide dün çıkan yangının kundaklama sonucu meydana geldiği açıklandı.

ABD'nin Connecticut eyaletinin New Haven kentinde, Türk Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan ve halen inşaatı devam eden camide dün çıkan yangının kundaklama sonucu meydana geldiği açıklandı.

New Haven İtfaiye Şefi John Alston, yangının sabotaj nedeniyle çıktığını belirterek, “Bu kasıtlı bir yangın.” Dedi.

Yangınla ilgili soruşturma açılması gerektiğini belirten, Alston, “ Amerika’nın herhangi bir şehrinde, herhangi bir dine ait ibadet evlerine saldırı düzenlendiğinde, FBI ve eyalete bağlı polis güçlerinin soruşturması açılır.” Diye konuştu.

 "Suçluları bulacağız"

Bu açıklamanın ardından Connecticut Valisi Ned Lamont, twitter hesabından gönderdiği mesajda, “Herhangi bir dine ve dini bir mekana yapılan nefret saldırısı mide bulandırıcı, tiksindirici. Böyle saldırılarının eyaletimizde ve ülkemizde yeri yok. New Haven’daki yerel yetkililer ile bu olay araştırmaya devam edeceğiz ve suçluların cezalandırılması için çalışmaları sürdüreceğiz,” dedi.

Soruşturmayı sürdüren New Haven Polis şefi Otoniel Reyes, kundaklama ile ilgili bilgi verenlere 2500 dolar para ödülü vereceklerini de açıkladı.

Geçtiğimiz ay Connecticut ’un Hartford şehrinde bulunan Muhammed İslam Merkezi ırkçı ve nefret içeren bir tehdit mektubu almıştı, mektubu gönderenler camiyi yakacaklarını belirtmişti.

Can kaybı ve yaralanma olmamasına rağmen maddi kayıplara sebep olan yangından sonra camiyi ziyaret eden Amerika Diyanet Merkezi Başkanı Dr. Fatih Kanca camide çıkan maddi hasarın en kısa sürede telafi edileceğini belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri