Almanya'dan Türkiye'ye yönelik bir küstah hamle daha

Barış Pınarı Harekatı'ndan rahatsız olan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'ye silah satışlarına getirilen sınırlamaya ilişkin küstah bir açıklamada bulunarak, geçmişte onay verilmiş satışların da engellenebileceğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın, muhalefetin sorularını cevapladığı Federal Meclis'teki genel kurul oturumu Türkiye ile ilgili küstah açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatını "uluslararası hukuku ihlal eden işgal" olarak nitelendiren Maas, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldiği Ankara ziyareti sırasında Türk hükümetine "Suriye'den askeri olarak çekilin" mesajını verdiklerini söyledi.

Onaylanan silah satışlarına engel

Muhalefetin, AB'nin Türkiye'ye neden resmi bir silah ambargosu kararı almadığı yönündeki sorusunu da cevaplyan Maas, "Türkiye NATO partneri, usul ile ilgili pek çok soru gündeme geldi. Bizim için önemli olan hızlı bir karar alınmasını sağlamaktı ve bu karar sağlandı. Bizim açımızdan silah tedarikinin durdurulması kararı, yeni silah ihracat onayları için olduğu kadar ihracat onayı verilmiş olanlar için de geçerli" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri