Arakanlı Müslümanlara işkence devam ediyor

Dünyanın kanayan yarası Arakanlı Müslümanlara karşı yapılan işkenceler de çocuk kaçırma eylemleri de devam ediyor.

Arakan Müslümanları’nın işkence ve çocuk kaçırma gibi ihlallerle karşılaşmaya devam ettiğini belirten BM Özel Raportörü Lee, hükümete soruşturma yapma çağrısında bulundu

BM, Arakanlı Müslümanlar’a yönelik devam eden kötü muamele nedeniyle uyarılarda bulundu.

Myanmar hükümetine Arakan çağrısı

İsviçre'de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin 35. oturumunda konuşan İnsan Hakları Özel Raportörü Yanghee Lee, Myanmar hükümetine ülkedeki çocukların korunması konusundaki uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı yaptı.

Arakanlı 13 çocuğun polis tarafından gözaltına alındığını söyleyen Lee, çocuklara yönelik gözaltının yapılacak en son şey olduğunu vurguladı.

Gözaltındaki çocuklardan birinin daha sonra yaşamını yitirdiği bilgisini paylaşan Lee, hükümete soruşturma yapma çağrısında bulundu.

Arakanlı Müslümanlar işkenceyle karşı karşıya

Lee, tüm çağrılara rağmen Arakanlı Müslümanların işkence ve çocuk kaçırma gibi insan hakları ihlalleriyle karşılaşmaya devam ettiğini anlatarak, bölgedeki gerginlikte azalma görülmediğini kaydetti.

Myanmar'dan komşu ülkelere kaçan çocuklarla ilgili endişelerini dile getiren Lee, "Özellikle komşu ülkelere kaçan kadın ve kızların arasında çocuk yaşta evlenenlerin sayısının son zamanlarda arttığına ilişkin gelen raporlardan özellikle endişe duyuyorum. Bu, genç kadınların yaşadığı şiddet ve yoksulluk döngüsünü devam ettiriyor." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri