Bremen'de Ezan Ve Hutbe Okuma Yarışması Düzenlendi

Kuzey Almanya'nın Bremen kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı camiler arasında en güzel ezan ve hutbe okuma yarışması düzenlendi.

-Kuzey Almanya'nın Bremen kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı camiler arasında en güzel ezan ve hutbe okuma yarışması düzenlendi. Bremen ve çevresindeki camilerde din eğitimi alan çocuklar arasında yapılan yarışma Bremen Bilali Habeşi Camisi'nde yapıldı. Yarışmaya 12 camiden 24 çocuk katıldı. Yarışmanın jüri üyeliğini ise din görevlileri yaptı.


Bilali Habeşi Camisi içinde yapılan yarışmayı, çocukların aileleri de heyecanla takip etti. Yarışma önce ezan, sonrada hutbe okumayla yapıldı. Aylarca bu yarışmaya hazırlanan çocuklar, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Bazı çocuklar yarışmayı hatasız tamamlarken, bazıları ise heyecanına yenik düşüp hutbe dualarını unuttu. En güzel ezan okuma yarışmasında Yaşar Değer, Yuşa Koçak ile İlyas Saydaloğlu dereceye giren isimler oldu. Hutbe yarışmasında ise Yavuz Selim Tufan, Masum Arslan ile Emre Almacı ilk üçe girenler oldu. Dereceye girenler eyalet yarışmasına katılmaya hak kazandı.


Çocukların hepsine madalya verildi


Yarışma sonrası dereceye giren çocukların yanı sıra tüm katılımcılara din görevlileri tarafından madalya verildi. Cami başkanları da dereceye girer çocuklara bir miktar para ödülü verdi. Yarışma yapılan dua ve toplu resim çekimiyle son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri