Danimarka’da Belediyelere Mülteci Yardımı Yok

Danimarka Başbakanı ve muhafazakar liberal parti Venstre Başkanı Lars Lokke Rasmussen Danimarka parlamentosunun soru-cevap oturumunda bir soru üzerine verdiği cevapta belediyelerin ülkeye gelen mültecilerin barınma sorununu çözmek için devlet yardımı...

Danimarka Başbakanı ve muhafazakar liberal parti Venstre Başkanı Lars Lokke Rasmussen Danimarka parlamentosunun soru-cevap oturumunda bir soru üzerine verdiği cevapta belediyelerin ülkeye gelen mültecilerin barınma sorununu çözmek için devlet yardımı beklentisine girmemelerini söyledi.


Başbakan Lars Lokke Rasmussen bunun yerine belediyelere ”kalıcı ve adil mülteci politikalarında ”yardımcı olacaklarını belirtti. Bunun Danimarka’nın mülteci alımı konusunda ulusal bir politika izlemeyerek mültecilere çekici bir ülke görüntüsü vermemek olduğu değerlendirmesi yapılıyor.


Komşu ülkeler Almanya ve İsveç’teki benzeri durumlara düşmek istemediklerini belirten Rasmussen ”Altından kalkamayacağımız mülteci akınını kontrol etmek için Avrupa’da ve Danimarka’da bir araya gelemememiz beni endişelendiriyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri