Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Hollande-Macron Çekişmesi

Fransa'da 2017 yılının 23 Nisan ve 7 Mayıs tarihlerinde iki turlu olarak yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylar arasındaki yarış devam ediyor.

François Hollande konuşmalarının kalitesine göre değerlendirilseydi seçimlerin 2. turunda olabilme şansı yükselebilirdi. 
 
Bugün, Walgram Paris’te yapmış olduğu konuşma oldukça kaliteliydi ve burada adaylığını açıklamış oldu.Çünkü Hollande’un “ Fransa görüşü” “bir hayat mücadelesi” ’dir. Böyle bir cümle’den sonra sahneyi terkedeceği düşünülemez. Ayrıca aday olacağı gelecek seçimler için katıldığı haftalık toplantıları göz önüne aldığımızda Hollande’un aktif bir şekilde çalıştığını anlayabilmek mümkün. 
 
Maalesef, François Hollande bulunduğu faaliyetlere göre değerlendirilmekte. Kamusal vaatleri ve kararları arasındaki fark, ne yazık ki kendisini diğer rakiplerine göre çok büyük bir farkla diskalifiye eden anketlerde belli oluyor. Hollande’a göre önde olan rakipleri başlıca Nicolas Sarkozy, Alain Juppé, Marine Le Pen ve özellikle Emmanuel Macron’dur.
Ali Jean Çorakçı - Strasbourg

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri