Gebelik Önleyici Araçlar 26 Yaşına Kadar Bedava

İsveç’in güneyindeki Skåne Bölgesi Sağlık ve Tedavi Kurulu gebelikleri önleyici bütün araç ve ilaçların 26 yaşına kadar olan kadınlara ücretsiz olarak verilmesi kararını aldı. Bugünkü uygulamada gebeliği önleyici bazı ilaçlar ile...

İsveç’in güneyindeki Skåne Bölgesi Sağlık ve Tedavi Kurulu gebelikleri önleyici bütün araç ve ilaçların 26 yaşına kadar olan kadınlara ücretsiz olarak verilmesi kararını aldı. Bugünkü uygulamada gebeliği önleyici bazı ilaçlar ile sadece bir çeşit hormon spiralinin kadınlara ücretsiz olarak verildiği ancak bunların her bireye uygun olmaması kararın alınmasında rol oynadı.


Sosyal Liberal Partili üyelerin kurula getirdiği öneride İsveç’in kuzeyindeki Norbotten İl Genel Meclisi’nin dört yıldır benzer uygulaması ile genç kadınlarda kürtaj oranının azalmış olması örnek olarak gösterildi. Öneri sağcı partilerle yabancı düşmanı parti üyelerinin oyları ile kabul edilirken, benzer sosyal konularda lehte tutum alması ile bilinen sosyal demokrat parti ile sol parti üyelerinin öneriye karşı çıkmaları dikkat çekti. Sol kanat partilerin üyeleri öneriye gebeliği önleyici araçların sübvansiyonunun kürtajı azalttığına dair bilimsel veri olmadığı gerekçesi ile karşı çıktılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri