Kosova Meclis Başkanı Veseli, Kosova’da Kanser Vakalarının En Çok Görüldüğü Yeri Ziyaret Etti

TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA Kosova’nın tek termik santraline yakın bulunan ve ülkede en çok kanser vakalarının görüldüğü Obiliç belediyesini, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ziyaret etti.Obiliç Belediye Başkanı Cafer...

TURAN KASAP (KOSOVA –PRİŞTİNE ) – DHA Kosova’nın tek termik santraline yakın bulunan ve ülkede en çok kanser vakalarının görüldüğü Obiliç belediyesini, Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli ziyaret etti.


Obiliç Belediye Başkanı Cafer Gaşi, termik santralden çıkan zehirli gaz ve tozlar nedeniyle sadece bu yıl 100’e yakın kanser vakasının kaydedildiğini bildirdi. Gaşi, termik santralin ocaklarında olması gereken filtrelere sahip olmaması nedeniyle, Obiliç belediyesinde gün gitikçe kanser vakalarının artığını ve durumun alarm verici olduğunu vurguladı.


Meclis Başkanı Kadri Veseli, acil bir şekilde termik santralin ocaklarına filtrelerin takılmasının şart olduğunu vurgularken, bu konuyu Kosova Meclisi’nde gündeme getireceğini de vurguladı.


Meclis Başkanı Kadri Veseli Obliç belediyesindeki görüşmelerinin ardından vatandaşlarla görüşüp Obiliç’teki Aile Hekimliği Merkezini de ziyaret etti.


Kosova’da 1999 yılından bu yana, kanserden hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 3 binin üzerinde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri