Kutsal Dinimiz İslam

Günümüzde yaşanan sıkıntıların artması ve Avrupa’dan gelen ve gençleri etkileyen akımlar dini ritüelleri zayıflatmıştır.

Günümüzde yaşanan sıkıntıların artması ve Avrupa’dan gelen ve gençleri etkileyen akımlar dini ritüelleri zayıflatmıştır.  Bu nedenle insanlar belirli bir noktadan sonra ya da daha doğru bir tabirle belirli bir yaştan sonra yaşadıklarının verdiği yüklerden, sıkıntılardan kurtulmak için ruhani bir yönelime girmektedirler. Bu ise aslında çok fazla açıklanabilir ve kabul edilebilir bir gerçek değildir ancak bu şekilde yaşanmışlıklara sıklıkla rastlanmaktadır. Aslına bakılırsa dini değerlerin sıklıkla yıpratılmaya çalışılması genellikle İslam coğrafyası üzerinde oynanılmaya çalışılan bir oyundur. Bunun nedeni ise İslam gibi büyük bir dini okuyarak anlamaktan ziyade birkaç Müslümanlık şovu yapan kişinin peşine takılarak yaşamak geliyor. Bu nedenle inançlı kesim olarak kendini adlandıran kesimlerin aslında bilinçsizce yaptığı İslami değerlere zarar vermektedir. İslam dininin rehberi olan Kuran-ı Kerimde günümüzde yeni olarak ortaya çıkarılan bilimsel gerçekler belirli ayetlerde yer verilmiştir. Bu da gösteriyor ki kutsal dinimiz aslında her anlamda bir yol gösterici iken bu güzel bilgileri okuyarak öğrenmek yerine din üzerinden ticaret yapan kişilerin peşinden koşmamak gerekmektedir. Bu din tacirleri nedeniyle İslam algısı gittikçe kötülenmektedir. Aslında güzel dinimizde, dualarla, ayetlerle bize yol gösterdiğini unutmamak gerekir. İslam sanılanın aksine hoşgörü dinidir. Bunu atalarımızdan ve onların hoşgörülü yaşamlarından kolaylıkla anlayabilirsiniz.

İslam dini ile alakalı olarak yazılan söylenenin aksine kutsal kitabımızda yer alanları kendimize rehber edinmeliyiz. İlla birinin yolundan gidilecek ve biri örnek alınacaksa eğer Peygamberimiz ve halifeleri örnek almalıyız. Bu şekilde istenilen insan-ı kâmil mertebesine erişmek daha kolay olacaktır. Ülkemizde de genellikle dini inanışlarını farklı uç noktalarda yaşayan kesimlere rastlanmaktadır. Bu ise aslında kafamızda sınırları çok belli olan dinimizi ne kadar yanlış yorumladığımızı ortaya koymaktadır. Dinimiz gereği her sıkıntıya bir çözüm dualarla bulunmaktadır.  Bu nedenle sıkıntı duası kişinin aklı ile yenemediği birçok sıkıntısından kurtarmaktadır. Duaların herkes tarafından kabul edilen iyileştirici etkisi muhakkak ki vardır. Bu iyileştirici etki kimileri tarafından pozitif enerji ve çekim yasası gibi kavramlarla açıklansa da aradığı şifayı kutsal kitabımızda bulan farklı din mensubu birçok insan bulunmaktadır. Bu nedenle şansımızın farkında olup dinimize dört elle sarılmamız gerekmektedir. Bunun en bilindik ve genel geçer kuralları islamın doğru yorumlandığı tarihlerde İslam dünyasının ve coğrafyasının dünyaya yön verdiğidir. Gerçekten dini gereğince anlayıp yorumlayan ve bu şekilde yaşayan insanlar İslam coğrafyasında nadir olarak da bulunmaktadır. Bu nedenle bir işletmeden içeri girdiğinizde karınca duası çarpıyorsa gözünüze bilin ki bereketi Allah’tan uman ve bunun için başka yollara başvurmayan bir yerdesiniz. 

Bu kadar yıpranan değerlerin yanı sıra İslamın doğru yorumlanması ve yeni nesile doğru aktarılması üzerine de birçok araştırma ve çalışma yapılmaktadır. Bu nedenle günümüzde yeni doğan birçok bebekte kuranda geçen isimlerden birine rastlamanız çok normaldir. Bu gelişime katkı sağlamak amacıyla internet üzerinde de İslami bilgilere, kıssalara, dualara, kadın sahabe isimlerine yer veren sitelere rastlamanız mümkündür. Ancak doğru bilgiler arıyorsanız eğer size kutsaldinislam.com sayfasını önerebiliriz. Bu sayfa üzerinden erişebileceğiniz dini pek çok bilgi sizi ne denli değerli bir dine ait olduğumuza sevindirecektir. Ayrıca dinimizin gereği olan birçok husus hakkında da faydalı bilgiler içermesi nedeniyle bu site üzerinden dini konularda aklınıza takılan her türlü soruya yanıt bulabilirsiniz. Hatta dileklerinizin gerçekleşmesi için dilek duası ve sıkıntılara sabredip isyana varmamak için sabır duası gibi birçok duayı bu site üzerinden bulabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri