O Ülke Çin sınırını kapattı

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede birçok ülkede görülmeye başlanan coronavirüs nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü acil durum çağrısı yapmıştı. Acil durum çağrısı sonrası Kırgızistan, Çin ile kara sınırını kapatarak uçuşları durdurma kararı aldı.

Çin’den yayılan corononavirüs nedeniyle bir ülke daha Çin ile olan kara sınırını kapattı. Moğolistan ve Rusya’nın ardından Kırgızistan da Çin sınırını kapatma kararı aldı.

Yeni tip coronavirüs salgını nedeniyle Kırgızistan'ın, Çin ile kara sınır kapısını kapattığı ve uçak seferlerini durdurduğu bildirildi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, kararın, coronavirüs salgınına tedbir amaçlı alındığı fakat ülkede herhangi bir vaka tespit edilmediği belirtildi.

MOĞOLİSTAN VE RUSYA’DA SINIRI KAPATMIŞTI

 

 

Dünya Sağlık Örgütü’nün corononavirüs için dünya çapında acil durum çağrısı yapması sonrası Moğolistan ve Rusya, Çin ile olan kara sınırını kapatma kararı almıştı.

Moğolistanlı yetkililerin yaptığı açıklamada Çin’de hızla yayılmaya başlayan salgın nedeniyle, Çin sınır kapılarının 2 Mart’a kadar kapalı olacağı duyurulmuştu.

Öte yandan yapılan açıklamada Wuhan’da bulunan 30 Moğol vatandaşının ise 6 Şubat’ta tahliye edileceği de belirtilmişti.

Rusya ise Çin ile kara sınırını kapatarak in vatandaşlarına vize sınırlaması getirme kararı almıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Rus vatandaşlarının acil durumlar dışında Çin’e seyahat yapmamaları konusunda uyarıda bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri