Savaşta Kaybolan(!) Bin 781 Kosovalı Anıldı

27 Nisan Kayıp Kişiler Gününde, 1999 yılındaki Kosova savaşından bu yana hala akıbeti beli olmayan bin 781 kayıp kişi, Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenen etkinlikle anıldı.

Muhalefet partilerinden Nisma partisinin Gençlik Kolları, Kosova’da Kayıp Kişiler Günü vesilesiyle Priştine merkezindeki “Zahir Payaziti “ meydanında toplanan gençler, ellerinde meşale ve mumlarla, kayıp kişileri andı. Etkinlik çerçevesinde kayıpların akıbetlerinin bilinmediğine dair hesaplanan zamanın saatleri ve günleri kastedilerek, meydana “148.920 saat”, 6209 Gün” gibi pankartlar yerleştirildi. Etkinlikte ayrıca meydanda çember şeklinde kayıp kişilerin adlarının yazılı olduğu şerit zemine yapıştırıldı. Etkinlik daha sonra bu şeridin oluşturduğu çember içinde gerçekleştirildi. Kayıp Kişiler için müzik dinletisi sırasında ise kayıp kişilerin yakınları duygusal anlar yaşadı.

Kosova savaşının tamamlanmasından 6 bin 209 gün yani 17 yıl geçtiği halde, tüm baskılara karşın Sırbistan hala kayıp kişilerin akıbeti ile ilgili bir bilgi vermedi.

 

(Haber-Kamera: TURAN KASAP (KOSOVA -PRİŞTİNE ) - DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri