Tehditle Hamas'ı Suçlatmak İstediler

İsrail’de ortaya çıkan bir ses kaydı gündeme bomba gibi düştü. Ses kayıtlarında, Başbakan Netanyahu’nun yardımcısı Lotan’ın Gazze’de kaybolan bir Yahudi için tehditle Hamas’ı suçlatma çabaları yer alıyor.

İSRAİL Başbakanı Netanyahu’nun tutsaklarla ilgilenen temsilcisi Lior Lotan’ın, Gazze’de kaybolan Etiyopya asıllı İsrail vatandaşı Avraham Mengistu’nun ailesini, “İsrail’i değil, Hamas’ı eleştirmesi” yönünde tehdit ettiği ortaya çıktı.

OĞLUNUZA ULAŞMAYIZ!

İsrail Kanal 10 televizyonunda yayınlanan ses kaydında Lotan’ın, Gazze’de kaybolan Avraham Mengistu’nun ailesine hitaben, “Bu konuyu Etiyopya toplumunun İsrail devletine karşı gelmesi için kullanırsanız, Mengistu bir yıl daha Gazze’de kalır. Ya Hamas’a dönüp, ‘Oğlumuz elinizde esir, onun kaderinden siz sorumlusunuz. Onun sağ olduğunu bilmek istiyoruz. Onu bize geri gönderin’ diyeceksiniz. Ya da İsrail’e dönüp, ‘Siz haksızsınız, onun Gazze’ye geçmesine izin verdiniz. Mektuplarımıza ise cevap vermediniz’ diyeceksiniz. Ancak seçimlerinizin sonuçlarına katlanırsınız” dedi.

ÖZÜR MESAJI YAYINLADI

Lotan’ın, söz konusu ses kaydının ortaya çıkmasının ardından Mengistu’nun ailesini arayarak “özür dilediği” bildirildi. Mengistu ailesini arayan Lotan’ın, “Son birkaç aydır sürdürdüğümüz iyi ilişkiler, Avraham evine dönene kadar devam edecek” dediği aktarıldı.

NETANYAHU ÇARK ETTİ

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Netanyahu da “Bu sözlerin hiç söylenmemiş olması gerektiğini” belirterek, “Lotan’ın bu gece doğrudan aileyi arayarak özür dilemesi iyi bir şey” ifadesini kullandı. Netanyahu daha önce yaptığı pek çok açıklamada ise “Gazze’de kaybolan İsrail vatandaşlarının güvenliğinden Hamas’ı sorumlu tuttuklarını” söylemişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri