Yunanistan’da Hastanelerden Gastroenteroloji Cihazları Çalan Şebeke Kolombyalı Çıktı

Başta Atina kanser hastalıkları Ayios Savvas Hastanesi olmak üzere, Yunanistan'ın dört hastanesinden binlerce euroluk gastroenteroloji cihazları çalan şebekenin Kolombiyalı olduğu ortaya çıktı.

Araştırmayı yürüten ve soygunların ardında uyuşturucu karteli olduğunu ortaya çıkaran Attika Güvenlik Müdürlüğü 20, 37 ve 50 yaşlarında üç erkek ve bir kadın için uluslararası tutuklama kararı çıkarıldığını, çalınan cihazların bir bölümünün bulduğunu ve hastanelere geri gönderileceklerini açıkladı.

Ayrıca Latin Amerika'da faaliyet gösteren şebekenin Lüksemburg, İspanya, Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Polonya, Hollanda, Hırvatistan ve Letonya hastanelerinden de gastroenteroloji cihazları çaldıkları ortaya çıktı.

Polis, Mayıs başlarında Türkiye üzerinden Atina'ya gelen şebeke üyelerinin sahte Portekiz kimlikleriyle ev ve araba kiraladıklarını, hastanelerde istedikleri cihazların nerede olduğunu belirleyip soygunları düzenlediklerini belirledi.

Şebekenin, soygun sonrası çaldıkları cihazları uluslararası taşımacılık şirketiyle Kolombya'ya bir kadın adına yolladıkları ve 25 Mayıs'ta İspanya üzerinden Latin Amerikaya döndükleri belirlendi.

Polis, şebekenin tüm üyelerine ulaşılması ve çalınan diğer cihazların bulunması için araştırmaların sürdüğünü açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri