AFAD'dan 12 İl İçin Kritik Uyarı: Şiddetli Yağış Geliyor!

AFAD, İstanbul, Bursa ve Balıkesir başta olmak üzere 12 ilde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiğini açıkladı. Vatandaşlardan ani sel, su baskını ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere dayanarak 12 il için sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, 12 Ekim Cumartesi günü İstanbul, Bursa, Yalova, Balıkesir ve Kastamonu gibi illerde kuvvetli yağışların etkili olacağı belirtildi.

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kuvvetli yağışların ani sel, su baskını, yıldırım ve kısa süreli fırtınaya yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşlardan özellikle ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.

Hangi Bölgelerde Yağış Bekleniyor?

AFAD’ın açıklamasına göre, sağanak yağışın etkili olacağı iller ve ilçeler şu şekilde sıralandı:

  • İstanbul
  • Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop
  • Çanakkale: Lapseki, Biga
  • Balıkesir: Gönen, Erdek, Marmara, Manyas, Bandırma
  • Bursa: Merkez, Karacabey, Mudanya, Gemlik
  • Yalova

Olumsuzluklara Karşı Tedbirli Olun

AFAD, açıklamasında ani sel ve su baskınlarının yanı sıra küçük çaplı dolu yağışı ve kuvvetli rüzgarın da görülebileceğini belirtti. Vatandaşlara, yağışlar sırasında oluşabilecek ani fırtına ve yıldırım tehlikelerine karşı dikkatli olmaları tavsiye edildi. Özellikle yağış alan bölgelerde trafik yoğunluğunun artabileceği ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği hatırlatıldı.

AFAD, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için yağışlar sırasında gerekli tedbirleri almalarını, araç ve yaya trafiğinde dikkatli olmalarını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yağışların, kısa süreli fırtınalarla birlikte bazı bölgelerde ani etkisini artırabileceği belirtildi. AFAD yetkilileri, yerel yönetimlerle iş birliği içinde olası olumsuz durumlara karşı müdahale ekiplerinin hazır bekletildiğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri