Cemal Çetin Biyografisi
1963 senesinde Kayseri Develi'de dünyaya gelmiştir. Başarılı bir eğitim hayatı sonrasındajeoloji Mühendisi olarak yöneticilik yapmıştır.
Cemal Çetin'in Okumuş Olduğu Üniversiteler
Cemal Çetin Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesini başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Sonrasında ise Almanya'da Aachen Teknik bilimler Üniversitesinde Genel Jeoloji, Paleontoloji ve Almanya Köln Üniversitesinde Maden Yatakları ve Mikro paleontolojik dallarda pek çok eğitim almıştır.
Cemal Çetin'in Eğitimden Sonraki Hayatı
Avrupa Türk Federasyonu ve Avrupa Türk Konfederasyonunda Genel başkanlıkyapmıştır. Cemal Çetin iyi seviyede Almanca bilmektedir. Çetin evli ve 2 çocuk babasıdır. Cemal Çetin birçok farklı işte göre yapmıştır. Cemal Çetin Avrupa Birliğinde Uyum Komisyonu Üyesi olarak görevde bulunmuş sonrasındaysa Türkiye Avrupa Birliğiberaberliğinde oluşan Karma Parlamento Komisyonunun Eş Başkan Yardımcılığı görevini yapmıştır. Avrupa Konseyinde Parlamenter Meclisi içerisinde Türk Grubu Üyesidir.
Cemal Çetin'in İmzasının Bulunduğu Araştırma Önergelerinin Bazıları
Gaziantep Milletvekili olan Ali Muhittin Taşdoğan’ında aralarında bulunduğu,19 milletvekilinin, Gaziantep şehrinde faaliyet gösterenler olmak kaydıyla yerel basının karşılaşmış olduğu sorunların incelenerek bunlara karşı alınması ve yapılması gereken önlemlerin, belirlenmesi için Meclis araştırması yapılmasına ilişkin önergede imzası vardır. Düzce Milletvekili olan Ümit Yılmaz'ın ve beraberinde 20 milletvekilinin, Düzce şehrinin sorunlarını inceleyerek bu sorunların çözümü açısından alınacak önlemlerin bulunması amacıyla Meclis araştırması yapılmasına ilişkin önergede imzası vardır. Kayseri Milletvekili olan İsmail Özdemir’in ve beraberinde 20 milletvekilinin, Kayseri şehrinin incelenerek bulunan sorunların çözümü için yapılabilecek önlemlerin belirlenmesi bakımından Meclis araştırması yapılmasına ilişkin önergede imzası vardır. İstanbul Milletvekili olan Arzu Erdem'in ve beraberinde 20 milletvekilinin, iş hayatında kadınlara yapılan ayrımcılık sorununun, tüm yönleriyle araştırılıp kadın istihdamının artırılması bakımından yapılacak çalışmaların bulunması için Meclis araştırması yapılmasına ilişkin önergede imzası vardır.