Ermeni Mezalimini Yaşamış Kahraman Bir Kadın: Gazi Cumayeva Ruhsare

Bugün Ülkücü Medya olarak, bir toplantı için Ankara da bulunan Karabağ milli gazisi ve milli kahramanı Cumayeva Ruhsare (Tuttu) ile özel bir röportaj yaptık, onu sizlerle paylaşacağız.

 

CUMAYEVA RUHSARE KİMDİR?

Cumayeva Ruhsare; 18 Haziran 1968 tarihinde Azerbaycan’ın Zakatala kasabasında doğdu. Azerbaycan’ın bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Ermeni saldırılarına karşı koymak için Azerbaycan ordusunda görev aldı ve 27 Kasım 1991 tarihinden itibaren çeşitli muharebelere katıldı. 10 Şubat 1994 tarihinde yaralanarak Gazi oldu. Tedavisi için çeşitli ameliyatlar geçirdi, halen tam olarak sağlığına kavuşamamıştır.

Ruhsare hanım gözyaşları eşliğinde konuştu, gerçekler ağzından teker teker dökülürken Karabağ ve Hocalı olayları hakkında akıl almaz, insanı ürperten açıklamalarda bulundu.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

Ben Cumayeva Ruhsare Karabağ gazisi, bu söylemiş olduklarım bir ana olarak feryadımdır. Bir millet iki devlet olarak Turan ilimizi toparlayarak Karabağ'ı geri alalım. Yeniden bir olalım.

Bir anne olarak; bir şehit annesinin şehit olan oğlunu alarak kendi evine götürüp defnedip mezarının başında "Senin kanını yerde koymayacağım." diyerek and içip kısa bir süre sonra bir Ermeniyi öldürüp kalbini şehit oğlunun kabrine koyarak 1 ay sakladığı günleri gördüm.

Bir annenin iki oğlunu şehit verdikten sonra evindeki av tüfeği ile atın sırtına atlayıp 1994 yılına kadar Karabağ’da savaştığı günleri de gördüm.

Karabağ savaşına gelince; Karabağ savasında 2533 kadın asker savaşmış. İçinde 2’si milli kahraman olan 22 kadın askerimiz şahadete ermiştir.

Karabağ savaşında Hocalı’dan önce Malıbeyli ve Kergicihan köylerinden tüm genç kızları esir almışlar ve onlardan Kelbecer ve Zengilan’da genç bayanlar esir düşmemek onurlarını ve namuslarını kurtarmak için kendilerini Aras nehrine atıp canına kıymışlardır.

Benim görüp şahit olduğum olaylardan birisi ise; Karabağ’ın Akdam ilçesi Şelli köyünde gerçekleşmiştir. Köy halkı resmen bizleri kırat (askeri bir silah çeşidi) ile vurun ki Ermenilerin tecavüzlerinden ve zalimliklerinden kurtarın diye yalvarmışlardır.

Yine bunlardan bazıları şunlardır; Hocalı’da iken Ermeniler önemli bir kişinin torunu olan 12 yaşındaki çocuğu zorla esir almış ve ermeni tankının üzerinde çıkarıp Allahverdi Bağırov'a sövüp hakaret edeceksin diye zorladılar. Çocuk tankın üzerine çıkıp "Siz kahrolunuz burada beni vurup parça parça ediniz ama Allahverdi Bagırov'un yeter ki canı sağ olsun, yaşasın ki genç kızlarımızı sizin elinizden alıp özgürlüğüne kavuştursun" diye haykırmıştır. Allahverdi Bağırov hemen Ermenilere 12 teneke benzin verip Ermenilerin elinden o yavruyu elinden aldığı olaylara şahit olmuşumdur.

Ben bir anne olarak, ben bir asker olarak Karabağ'ı geri istiyorum. Ve bu uğurda şehit olmaya hazırım.

Karabağ gazisi Ruhsare hanım son olarak, “bundan sonra Karabağ savaşın esnasında yaşadıklarım ve şahit olduğum olayları sizin sitenizden an an yayınlayıp kardeşlerimizin okuyup Karabağ gerçeklerini görmelerini sağlayacağım” dedi.

Ülkücü Medya olarak Kahraman Gazi Cumayeva Ruhsare hanıma teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MHP Haberleri Haberleri