Köfteci Yusuf’a Yapılan Operasyonun Arkasındakiler Belli Oldu! Türkiye Bu Gelişmeyle Sarsıldı

Jeofizik fizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Köfteci Yusuf’a yönelik domuz eti skandalının arkasında ABD merkezli firmaların olabileceğini iddia etti. Ercan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "İnadına Köfteci Yusuf’ta köfte yemeye devam" dedi.

Köfteci Yusuf’un Ankara ve Bursa’daki şubelerinde satılan köfte ve döner ürünlerine domuz eti karıştırıldığı tespit edilmiş, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş listesine firma eklenmişti. Bu skandal, kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı. Ancak bazı isimler olayın arkasında farklı nedenler olabileceğine dikkat çekti.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “Milyonlarca dolarlık bir işletme neden binde bir oranında domuz eti kullansın? Bu işin arkasında işletmeyi ucuza kapatmaya çalışan mafyavari gruplar olabilir mi?” ifadeleriyle şüphelerini dile getirmişti.

"ABD Merkezli Firmalar Saldırıyor"

Demirtaş’ın ardından dikkat çeken bir açıklama da jeofizik fizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’dan geldi. Deprem farkındalığı oluşturma çalışmalarıyla tanınan Ercan, Köfteci Yusuf’a karşı yürütülen operasyonun arkasında ABD merkezli hamburger zincirlerinin olabileceğini öne sürdü. Ercan, bu firmaların, yerli ve milli bir marka olan Köfteci Yusuf’u pazar dışına itmek için kumpas kurduğunu iddia etti.

Sosyal medya paylaşımında, “İnadına Köfteci Yusuf’ta köfteye devam” ifadelerini kullanan Ercan, markaya olan desteğini açıkça belirtti.

Yusuf Akkaş: "Kumpasa Uğradık"

Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş da yaptığı açıklamada, domuz eti skandalını kesin bir dille yalanladı. Akkaş, işletmelerinin böyle bir şey yapmayacağını belirterek bu iddiaların işletmeye zarar vermek için bilinçli olarak yayıldığını savundu. “Bu bir kumpastır” diyen Akkaş, hukuki süreç başlattıklarını da duyurdu.

Yaşanan skandal ve sonrasındaki açıklamalar, hem sosyal medyada hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırmaya devam ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri