Meteoroloji Genel Müdürlüğü Duyurdu! Yağışlar Çok Şiddetli Olacak..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Eylül 2024 tarihine ait hava durumu tahminlerini açıkladı. Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve 5 il için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. İşte il il hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Eylül 2024 tarihli hava durumu tahminlerini kamuoyuyla paylaştı. Türkiye genelinde mevsim normallerine uygun bir hava durumu beklenirken, bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışlar görülecek. Özellikle Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve bazı iller için yapılan kuvvetli yağış uyarısı, sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.

Bölgelerde Hava Durumu

Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile bazı İç Anadolu illerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise hava daha açık ve az bulutlu geçecek.

Marmara Bölgesi'nde Yağış Bekleniyor

Marmara Bölgesi’nde özellikle doğu kesimlerinde sabah saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde bu yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının Marmara Bölgesi’nde 3 ila 5 derece artacağı, bunun dışında önemli bir sıcaklık değişikliği olmayacağı tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi'nde Kuvvetli Yağışlar

Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkiinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuz durumlara karşı tedbirli olması önem taşıyor. Antalya ve Hatay çevrelerinde de sabah saatlerinden sonra yağışların etkili olacağı belirtiliyor.

İç Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri

İç Anadolu Bölgesi’nde, özellikle öğle saatlerinden sonra Konya, Niğde, Çankırı, Yozgat ve Ankara’nın bazı bölgelerinde yerel sağanak yağışlar görülecek. Çankırı çevrelerinde bu yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Batı Karadeniz Bölgesi'nde de Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu illerinde kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Gümüşhane çevrelerinde de yağışlar etkili olacak.

Denizlerde Hava Durumu

Meteoroloji, denizlerde fırtına beklenmediğini bildirdi. Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’de parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Yağışlı bölgelerde denizcilerin dikkatli olması gerektiği, rüzgarın ise genellikle hafif ve orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklıklarında 3 ila 5 derecelik bir artış bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Rüzgar, kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Güney kesimlerde ise güney ve batı yönlerinden rüzgar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Kocaeli, Sakarya, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklendiğini duyurdu. Bu bölgelerde yaşayanların ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışı gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri