Meteoroloji Yeni Haritayı Açıkladı: Kar, Sağanak ve Fırtına Yolda! Bu İllerde Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayınlanan 22 Ekim hava durumu raporuna göre birçok bölgede kar yağışı, sağanak ve fırtına etkili olacak. Özellikle Doğu Karadeniz ve yüksek kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor. İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) yayınladığı son raporla birlikte, Türkiye genelinde önemli hava değişimleri yaşanacak. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde parçalı bulutlu bir hava beklenirken, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve bazı Güneydoğu illerinde sağanak yağış ve kar yağışı etkili olacak. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer pus ve sis görülebileceği uyarısı yapıldı.

Karadeniz Bölgesine Kuvvetli Yağış Uyarısı

Özellikle Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak. Vatandaşların su baskını, sel ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Ayrıca Doğu Anadolu’nun yüksek bölgelerinde de yoğun kar yağışına karşı uyarılar yapıldı.

Hava Sıcaklıkları Mevsim Normallerinin Altında

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ancak sıcaklıklar genel olarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Özellikle Erzurum, Kars ve Van gibi illerde kar yağışı ve düşük sıcaklıkların etkisi hissedilecek.

Fırtına ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Bazı bölgelerde rüzgarın hızını artıracağı ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Marmara’nın güneybatısı, Güney Ege kıyıları, Toroslar Mevkii, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun batısında rüzgarın 40-70 km/saat hıza ulaşması bekleniyor. Rüzgarın etkili olacağı bölgelerde çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı önlemler alınması öneriliyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de Hava Durumu

  • İstanbul: Parçalı bulutlu, 20°C
  • Ankara: Parçalı ve az bulutlu, 15°C
  • İzmir: Az bulutlu, 23°C

Doğu Anadolu’da Kar ve Yağış Etkili Olacak

Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı beklenirken, Erzurum ve Kars gibi illerde öğle saatlerinde karla karışık yağmur görülecek. Van’da ise yağmur etkili olacak. Bölgedeki vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Bölgesel Uyarılar

  • Kuvvetli Yağış: Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli sağanak bekleniyor. Sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı.
  • Kuvvetli Rüzgar: Marmara, Ege ve Karadeniz’in bazı bölgelerinde rüzgar fırtına seviyesine ulaşabilir. Tedbirli olunması öneriliyor.

Hava Durumu İçin Güncel Bilgiler TRT 1’de

Meteoroloji uyarılarını ve hava durumuyla ilgili en güncel bilgileri TRT 1 hava durumu bülteninden takip edebilirsiniz. Özellikle plan yapacakların hava durumuna göre önlem alması öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri