MHP ADANA'DAN 19 MAYIS MESAJI

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, başta gençler olmak üzere vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

KUTLU MEŞALENİN SÖNMEYEN IŞIĞINDA…

Yusuf Baş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Lideri, 300 milyonluk Türk Dünyasının Milli Önderi ve Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmayan, O’nu anlayan, fikirlerini, öğretilerini, emanet ettiği kutlu meşalenin sönmeyen ışığında idrak eden, yaşayan ve yaşatana ne mutlu.” ifadesini kullandı.

İŞTE BU YÜZDEN O, ‘ATATÜRK’ OLMUŞTUR

Baş, mesajında şunları söyledi:

 “Bu kutlu gün vesilesiyle ifade etmek isterim ki; Atatürk’ün ortaya koyduğu sadece bir eseri dahi, O’nu Türk Milleti için unutulmaz kılmaya yetmektedir. Mustafa Kemal’in bize göre en büyük eseri; asırlarca kimliği saklanmış, külfete yakın ama nimete hep uzak tutulmuş, devlet içinde kimi zaman ötelenmiş,  kimi zaman yok sayılmış bir millete ‘Türk’ olduğunu hatırlatmak olmuştur. O, nice üstün medeniyetler kuran, Dünyanın en geniş coğrafyalarını yurt yapma gücünü ispat etmiş, zalimin hasmı, mazlumun dostu olmuş; bilinen insanlık tarihinin en büyük milletine onurunu kazandırmıştır. Emperyalizme karşı halk ile omuz omuza verdiği mücadelenin ardından Türkiye Cumhuriyeti gibi muhteşem eseriyle de bu onuru taçlandırmıştır. İşte bu yüzden O, ‘Mustafa Kemal’ iken, ‘Atatürk’ olmuştur.”

BU MİLLETİN KİMLİĞİNİ HAZMEDEMEYEN ZAVALLILAR

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, mesajını şu sözlerle bitirdi:

“19 Mayıs 1919 tarihi bu yüzden önemlidir. Milli iradeye yürekten inanan ve onu örgütlemek amacıyla 19 Mayıs’ta Samsun’a atılan adım, aynı zamanda Türk milletinin yeniden dirilişinde yeni bir milat olmuştur. Bu gerçekler ışığında şu tespit asla yanlış olmayacaktır: Türkiye Cumhuriyeti’ni hazmedemeyenler, Atatürk’ü itibarsızlaştırma çirkinliğine düşenler, aslında aşağılık kompleksi altında ezilen, bu milletin kimliğini hazmedemeyen zavallılardır. Bu halk onları çok iyi tanımaktadır. Elde edilen fırsatları kalıcı sananlar, aldandıklarını yakın zamanda anlayacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle; işgalcilere karşı Anadolu hareketini başlatarak 19 Mayıs 1919’da Yüce Allah’ın izniyle bir daha indirilmemek üzere Ay-Yıldızlı Bayrağımızı göndere çeken Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun bıraktığı emanetleri korumak uğruna kanlarıyla vatan topraklarını sulayan Aziz Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere bütün hemşehrilerimin Bayramını en içten duygularla kutluyor; selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

kaynak:ÜlkücüMedya

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MHP Haberleri Haberleri