MHP Adana'dan Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş; kadınlara yönelik artan şiddetin sevgi, şefkat ve merhamet duygusunun yeşertilmesiyle aşılabileceğini söyledi.

ŞİDDET, ÇÖZÜM BEKLEYEN ÖNCELİKLİ SORUN

Baş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne istinaden yayınladığı mesajda, kadına yönelik şiddetin tüm dünyanın önemli sorunu olduğuna dikkat çekti. Her yıl ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ münasebetiyle kadınların sorunlarına yoğunlaşıldığını belirten Baş, “Bunların içinde en önemlisi olarak görülen ve acil çözüm bekleyen sorun, kadınlara yönelik şiddettir. Ülkemizde de artan bir eğilim gösteren şiddetin mutlaka önlenmesi gerekmektedir” ifadesini kullandı.

KADIN, İNSANLIĞIN DİĞER YARISI

Baş, şöyle devam etti:

“İnsanlığın var oluş kaynağı, insanlığın anası ve diğer yarısı olan, sevgi, şefkat ve merhametin timsali kabul ettiğimiz kadınlara yönelik şiddeti, dozu ne olursa olsun kabul etmemiz mümkün değildir. Şiddetin tamamen son bulması belki mümkün olmayabilir ama en az düzeye çekilebilmesinin önünde engel yoktur. Kısa vadede olmasa bile orta ve uzun vadede eğitim, bu sorunu çözebilir. Sevgi, şefkat ve merhamet gibi duyguların geliştirilmesi, hiç olmazsa yeni nesle bu bilincin aşılanması gerektiği açıktır. Bu bağlamda en büyük sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığı’na düşmektedir.” dedi.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, mesajını şu ifadelerle bitirdi:

“Bu duygu ve düşüncelerle, kadınlara yönelik şiddetin son bulmasını, kadınlarımızın devlet ve toplum hayatında hak ettikleri konuma ulaşmalarını diliyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, hepsine ayrı ayrı selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MHP Haberleri Haberleri