Ülkücü Hareket'in Efsane İsmi Ahmet Fahri Özerdem 90 Yaşında Hayatını Kaybetti

Başbuğ Türkeş'in yakın arkadaşı, Konya'da Ülkücü Hareketin ilk kilometre taşı, CKMP, MHP, Muhafazakar Parti, MÇP kurucu ilçe başkanı ve Ahmet Fahri Özerdem hayatını kaybetti

Merhum Ahmet Fahri Özerdem, 1928 yılında Konya'nın Bozkır ilçesinde dünyaya geldi. Kuva-yi Milliye'ye destek vermiş bir ulema sülalesi olan "Hocalar" sülaseinin en büyük oğluydu. Babası medrese tahsili yapmış olduğundan ve Atatürk'ün teşvikiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin "2" numaralı sürücü belgesine sahip olduğundan, aydın bir kişi olarak oğlunu Bozkır'da ilkokulu bitirdikten sonra Konya'da tahsil için "Karma Ortaokulu"na gönderdi. Karma Ortaokulu'nda tahsilini tamamlayan Ahmet Fahri babasının yanına, Bozkır'a döndü.

Ahmet Fahri Özerdem'in fikrî tekâmülü, ortaokuda tanıştığı Nihal Atsız'ın neşrettiği Orhun Dergisisayesinde olmuştur. Babasını teşvikiyle hakkında "Türkçülük-Turancılık Davası" açılan Hüseyin Nihal Atsız'ı desteklemek üzere 25 Nisan'da Ankara'ya gitti ve 3 Mayıs 1944 "Türkçülük Gösterilerine katıldı. Bozkır'a geri dönen Ahmet Fahri, askerlik çağına kadar babasına yardımcı oldu. Askerliğini İstanbul'da Sıhhiye Onbaşı olarak yaptı.

Askerlikten sonra babası ile birlikte Bozkır'da Bozkırın ilk "Petrol İstasyonu"nu açarak yıllarca işlettiler. Ahmet Fahri özerdem bu arada kamyonu ile birlikte nakliye işleri de yapmaktaydı. Gençlik yıllarında okuma aşkını sürekli okuyarak tatmin eti. Gençlere Atsız, Orhan Şaik Gökyay, Peyami Safa gibi yazaeların kitaplarını okutturup, Bozkır'da Türkçü bir gençliğin yetişmesini sağladı. 1944'lü yıllardan adını bildiği "İhtilalin Kudretli Albayı Alparslan Türkeş"in arkadaşları ile CKMP'ye girmesi üzerine Ankara'ya gitti ve Türkeş'in yanında yer aldı.

Bozkır'da CKMP'nin kruucu ilçe başkanı olan Ahmet Fahri Özerdem. 1969 Adana Kongresine de katıldı. 1965,1969, 1973, 1977 Genel Seçimlerinde CKMP ve MHP'den Milletvekili Adayı oldu. Çocuklarının tahsili için Bozkır'dan ayrıldı ve Konya'ya yerleşti. "Öz-Oto" isimli işletmesinde yıllarca oto yedek parçacılığı yaptı. 1980 İhtilali'nda sonra kurulan Muhafazakar Parti'nin Konya İl Kurucuları arasındaydı. Partnin MÇP'ye dönüşümünden sonra da görev yaptı. Olaylı dönüşüm kongresinde "Başbuğ Alparslan Türkeş"in safında yer alarak MÇP'nin MHP'ye dönüşümünü sağlayanların arasında yer aldı.

Ahmet Fahri Özerdem, Ülkücü Hareket'in arşivini tutmayı çok severdi. Elinde siyah bir çanta mütemadiyen dolaşır Ülkücü Harekete ait belge ve yazıları toparlar veya bunların fotokopilerini alırdı. Ölesiye kadar akıl sağlığını kaybetmedi. Ülkücü Hareket'İn bütün faaliyetlerinde ön safta yerini aldı.

Dört aydır ciğerlerinden ve kalbinden rahatsız olan Ahmet Fahri Özerdem, bugün 90 yıllık ömrünün hitamıyla Yaradan'ına ulaştı. İkisi kız, ikisi erkek 4 çocuk babasıydı. Büyük oğlu Hadi Özerdem İstanbul Eyüp MHP eski ilçe başkanlarından ve milletvekili adaylarındandır. Küçük oğlu, Konya Ülkü FM'in Yönetim Kurulu Başkanı olan küçük oğlu Mustafa Nurettin Özerdem ise MHP Konya Karatay eski ilçe Başkanlığı, İl Genel Meclisi Üyeliği, Milletvekil  Adaylığı görevlerinde bulundu.

Cenaze Yarın İkindi Namazına Müteakip Hacıveyis Camiinden Üçler Mezarlığına Defnedilecektir.

ÜlkücüMedya Olarak Merhuma Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MHP Haberleri Haberleri