Ülkü Ocakları'nda ve Milliyetçi Hareket Partisi'nde Alparslan Türkeş'le birlikte yol arkadaşlığı yapan isimlerden Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Bahattin Ergezer, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
MEMLEKETİNDE DEFNEDİLECEK
Ülkücülerin yakından tanıdığı bir isim olan Ergezer'in cenaze namazı, yarın Kırşehir Mucur Çarşı Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak. Dr. Ergezer ardından Hacıbektaş Büyük Karaova Köyü'nde sonsuzluğa uğurlanacak.
Bahattin Ergezer Kimdir?
1950 yılında Kırşehir'in Mucur İlçesi Geycek köyünde doğdu. İlkokulu Nevşehir-Hacıbektaş-Karaovalar köyünde okudu. Orta okulu Adana'da, liseyi Ankara'da tamamladı. 1976 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü Pedagoji Kürsüsü'nden mezun oldu. Ankara Ticaret Turizm Yüksek Öğretmen Okulu, Abidinpaşa Lisesi, Gazi Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yaptı. 1979 yılında Almanya'ya gitti. 1987 yılında Gazi Üniversitesi'nde öğretim görevlisi iken istifa etti ve siyasete atıldı. 1983'te Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans ve aynı enstitüde doktora yaptı. 1997 yılında Kocotepe Üniversitesi Uşak Eğitim Fakültesi'nde Yard. Doçent olarak görev yaptı. 1999'da Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaptı. 2003 yılı Ağustos ayından itibaren yeniden Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi'ne geldi.
Dr. Ergezer, eğitmenlikten ayrılarak imamlık yapan bir babanın çocuğudur. Babası H. Mehmet Ergezer'in kendisi üzerinde büyük tesirleri olduğunu söyler. Öğrencilik yıllarından itibaren çalışarak tahsilini tahsilini tamamlamıştır. 10 çocuklu ailenin 6. çocuğudur.
Gençlik yıllarından itibaren Türk Milliyetçiliği düşüncesini benimsemiştir. Bugüne kadar çizgisinden taviz vermeden hayatını devam ettirmektedir. Üniversite yıllarında "Büyük Türkiye'ye Hasret" isimli dergiyi çıkarmış. Ülkücü Köylüler Deneği'nde Genel Başkanlık yapmıştır. 1979 yılında Almanya'da Türk Federasyon Yönetim Kurulu'nda yönetici olarak görev yapmıştır.
1980 ihtilalinde Alparslan Türkeş'i yurt dışında telefonla arayan ilk kişidir. O günkü konuşmalarında Türkeş: "İhtilali yapanların dostla düşman tefrikini yapamadıklarını, dolayısıyla bunlara destek vermeyin" dediğini söylemektedir. Daha sonra 1981 yılında kısa dönem askerlik görevini Tokat'ta yerine getirmiştir. Mevkii Hastahanesi'nde tutuklu bulunan Alparslan Türkeş'le dışarıdaki temasları sağlayan sayılı insanlardan biridir. Hatta Türkeş'i hapisten kaçırma planları yaparak, arkadaşları ile kaçıracakları sırada Konsey'in ve emniyet birimlerinin işten haberdar olmaları üzerine bu işten vazgeçmişlerdir.
1987 yılında Gazi Üniversitesi'nde görevli iken Türkeş'in çağrısıyla Dr. Devlet Bahçeli, Ali Çuhgör ile beraber MHP'ye girdi. Genel Sekreter Yardımcılığı görevi yaptı. 1987 Milletvekili Seçimlerinde Kırşehir'de Milletvekili adayı oldu. Bu arada Alper Aksoy'la beraber Ocak Yayınları ve Doğuş Dergisi ortaklığı yaptı. Daha sonra ayrıldılar, Ocak Yayınları Dr. Ergezer'de, Doğuş Alper Aksoy'da kaldı.
Ocak Yayınları'na 300' den fazla eserin Türk Kültürüne kazandırılması sağlandı. Dr. Ergezer evli ve üç çocuk babasıdır. Çeşitli gazete ve dergilerde çeşitli konularda görüşlerini belirten yazıları yayınlandı.