Ülkücülere hakaret edenlere Meral Akşener sahip çıktı

Habertürk'te Teke Tek programında Meral Akşener'i konuk alan Fatih Altaylı'nın ülkücülere yönelik hakaretine RTÜK'ün ceza kesmesi üzerine Akşener Habertürk'e böyle sahip çıktı.

Habertürk'teki Teke Tek programına Meral Akşener’i konuk eden Fatih Altaylı, programda ülkücülere ağır hakaretlerde bulunmuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i Habertürk’tekiTeke Tek Programına davet eden Fatih Altaylı, Akşener’in evinin basıldığını söylemesi üzerine “Ben umursam sizde pek umursamazsınız, hiç umurumda olmaz benim. Boş verin bunları, şöyle diyoruz biz bunlara İt ürür, kervan yürür diyoruz ve itlerle uğraşmıyoruz” demişti.

RTÜK, FATİH ALTAYLI'NIN KÜFRÜNÜ AFFETMEDİ

Toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 'prime time'da yayınlanan ve her yaştan insanın ekran başında olabileceği bir saatte "it ürür, kervan yürür", "itlerle uğraşmıyoruz" şeklindeki ifadelerin kullanmasını değerlendirdi.

RTÜK, yayında Meral Akşener'in başından geçen durumu kastederek "…. itlerle uğraşmıyoruz" ifadesinin ve sonrasında Altaylı'nın "it ürür, kervan yürür" cümlesinin dilin düzeysiz ve kaba kullanılarak olay sırasında orada bulunan kişilerin manevi haklarını zedeleyici düzeyde olduğu kanaatine vardı.

PARA CEZASI KESİLDİ

Üst Kurul, söz konusu ifadelerin 6112 sayılı yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle yayıncı Habertürk'e üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

AKŞENER HABERTÜRK’E SAHİP ÇIKTI

RTÜK’ün Fatih Altaylı’nın ülkücülere yönelik sözleri nedeniyle ceza kesmesine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den tepki geldi.

Fatih Altaylı’nın ülkücülere yönelik “it” hakaretini görmezden gelen Akşener, Habertürk’e verilen cezadan Erdoğan’ı sorumlu tuttu ve Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Yasaklar diye diye geldin yasaklaya yasaklaya gidiyorsun Sayın Erdoğan... Beni ekranına çıkartan Habertürk'e ceza verince bu millet yanan mutfağı, kararan umutları görmeyecek mi, sandıkta son sözü söylemeyecek mi sanıyorsun?"

MHP’DEN AKŞENER’E ANINDA CEVAP

Akşener’in Altaylı’nın ülkücülere yönelik hakaretine program boyuca sessiz kalması ve onaylayan bir üslup içinde olmasının yanında twitter paylaşımında da herhangi bir tepki göstermemesi büyük tepki gördü.

Devlet Bahçeli’nin danışmanı olan gazeteci yazar Yıldıray Çiçek, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in paylaşımını alıntılayarak,  “Meral hanım sen HaberTürk’e çıktın diye ceza almadı. Karşındaki embesil Ülkücülere “İt” dediği için HaberTürk ceza aldı. Konudaki rolün, o embesile ayak vermen ve onun yaptığı hadsizliktir. HaberTürk’e 100 kere çıktın ne zaman ceza almıştı?” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MHP Haberleri Haberleri