Yenidoğan Çetesi Üyesinden Şok İtiraf: Bebeklere Ağır Narkotik İlaç Verilmiş!

Yenidoğan bebeklerin hayatlarını tehlikeye atan ve usulsüzlüklerle kazanç sağlayan bir çetenin üyeleri, etkin pişmanlık kapsamında korkunç itiraflarda bulundu. Çete üyelerinin bebekleri gereksiz tedavilerle ölüme sürükledikleri ortaya çıktı.

İstanbul’da faaliyet gösteren ve birçok özel hastane ile anlaşarak yenidoğan bebekleri yoğun bakımda tutan bir çetenin vicdansız faaliyetleri açığa çıktı. Çete üyeleri, bebeklerin gereksiz yere yatırıldığını ve tedavi süreçlerinde ağır ihmallerin yapıldığını itiraf etti. Yapılan yanlış müdahaleler ve usulsüz uygulamalar bebeklerin hayatını tehlikeye sokarken, kazanç sağlamak için narkotik ilaçların kullanıldığı da ortaya çıktı.

"Pişmanım" Diyen Hemşireden Şok İtiraf

Çete üyelerinden hemşire Hakan Doğukan Taşcı, doktor yerine epikriz raporu hazırladığını ve hastaneden usulsüz ilaç satışı yaptığını belirtti. "Pişmanım" diyen Taşcı, birçok bebeğe yanlış müdahalelerde bulunduğunu kabul etti. Diğer bir çete üyesi Hasan Basri Gök ise bir bebeğin ağır narkotik ilaçlarla uyutulduğunu ve doğru tedavi uygulanmadığı için bebeğin morarmaya başladığını anlattı.

Ağır Narkotik İlaçlarla 1.5 Ay Tutuldu

Hemşire Hasan Basri Gök, bir bebeğin gereksiz yere yoğun bakımda tutulduğunu detaylı bir şekilde itiraf etti:
"Bir bebek hastaneye geldiğinde durumu kötü değildi. Ancak 2. veya 3. günde kalp anomalisi belirtileri göstermeye başladı. Bebeğin sorumlusu olan Hakan Doğukan Taşcı, ailesine doktor olduğunu söyleyerek müdahalelerde bulundu. Verilmesi gereken kalp ilacını bir süre kesip, bebeği ağır narkotik ilaçlarla uyuttu. Bebek, yaklaşık 1.5 ay boyunca bu ilaçlarla hastanede tutuldu ve sonunda müdahalelere rağmen hayatını kaybetti."

"Epikriz Raporlarıyla Oynadım, Usulsüzlük Yaptım"

Gök, Fırat Sarı isimli bir kişi tarafından yönlendirildiğini ve epikriz raporlarında değişiklik yaparak usulsüzlük gerçekleştirdiğini de açıkladı. Ancak bebeklerin ölümünde kasıtlı bir eylemi olmadığını savundu. Gök, ayrıca hastaneden ilaç çıkartarak sattıklarını ve kazancı Fırat Sarı'ya verdiklerini belirtti. 2024 Ocak ayında usulsüzlüklere daha fazla dayanamayarak çeteden ayrıldığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri