Yılma Durak: Satın Alınanlarla Memleket Kurtarılamaz

Doğu'nun Başbuğu olarak bilinen Ülkücü camianın efsane isimlerinden Yılma Durak, Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden MHP'li Tuğrul Türkeş'in tavrını ve bu teklifin yapılmasını eleştirerek, "Satın alınanlarla memleket kurtarılamaz" dedi.

"Doğu'nun Başbuğu" olarak tanınan Ülkücü camianın yakından tanıdığı Yılma Durak,Geçici Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden MHP'li Tuğrul Türkeş'in tutumunu "satın alınma" olarak yorumladı. Bir makamın Baykal ile CHP'ye,Tuğrul ile MHP'ye kanca attığını belirten Yılma Durak, "Satın alınmışlarla memleket kurtarılamaz" dedi. 
Doğu'nun Başbağu Yılma Durak, MHP AnkaraMilletvekili Tuğrul Türkeş'in Seçim Hükümetine bakan olarak katılmayı kabul etmesini Rotahaber'e değerlendirdi. Tuğrul Türkeş'in babasının kemiklerini sızlattığı ifadesini kullanan Durak şunları söyledi:

ÜLKÜCÜ HAREKETE HANÇER!
"Bu çirkin teklifin Başbuğ'un oğlu tarafından kabul edilmesini üzüntü ile karşılıyorum. Aileye, Ülkücülüğe ve Türkiye'nin içinde bulunduğu nazik şartlara ihanettir. Tuğrul Beyi aradım. Ulaşamadım. Sanıyorum telefonu çok meşgul. Bu kararı Ülkücü harekete bir hançer oldu."
Rahmetli Türkeş ile uzun süre birlikte mücadele verdiklerini hatırlatan Yılma Durak, Tuğrul Türkeş'in 3 yıl önce "Başbuğ 20. yüzyılın lideri idi" sözleri ile babasını tanımadığını ortaya koyduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:

"Ben rahmetli Başbuğ ile yakın münasebeti olan biriyim. Türkeş derin bir tarih kültürü olan biri idi. 1970'li yılların başlarında biz 30-40 kişilik bir genç grup idik. Bize uzun süre tarih dersi verdi. Özellikle Fetret Devri'ni anlatmıştı. 
Biz meseleye şöyle bakıyorduk. Biz bir gence kitap okuma alışkanlığı kazandırdığımızda kendimizi ülkeyi kurtarmış gibi hissediyorduk. Bugün çıta çok aşağılarda. Okumuyor ve birbirimizi dinlemiyoruz. Edebiyat yok, fikir yok felsefe yok." 
Bugün menfaatin her şeyin önüne konmaya çalışıldığını belirten Yılma Durak, Ülkücülüğün bunları yıkmak üzere var olduğunu hatırlattı. 

DEVİR BAHÇELİYİ DESTEKLEME DEVRİDİR
Kendisinin MHP lideri Bahçeli ile geçmişte bazı sorunlar yaşadığına dikkat çeken Durak, "Devir MHP lideri Bahçeli'yi destekleme devridir. Bu dönemde ardında en çok durması gereken kişi de Tuğrul beydir. Tuğrul Beye itibar kazandırmış, onu Genel Başkan Yardımcısı yapmış olan Sayın Bahçelidir" dedi. 

Tuğrul Türkeş'in yaptığı bu çıkışla milliyetçi camiayı hüzün içinde bıraktığını belirten Yılma Durak, AK Parti ve Erdoğan'a yönelik eleştirilerde de bulundu. Durak şunları söyledi:
"Satın alınan insanlarla yolculuk yapılmaz. Bu yapılanlar, geçmiş yıllarda Ecevit'in otel odalarında milletvekili satın almasına benziyor. Siyasetin ahlaki çerçevede gelenekleri oluşmalı. Satın alınmış insanlarla memleket kurtarılmaz. Bir makam Baykal ile CHP'ye, Tuğrul ile MHP'ye kanca attı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MHP Haberleri Haberleri