Osman Öztunç Kimdir
23 Nisan 1968 Tokat-Çamlıbel doğumlu Osman Öztunç, yedi çocuklu bir ailenin en küçüğüdür. Annesinin adı Leyla, babasının adı Süleyman’dır. İki çocuk babasıdır. Müzik yaşamına on üç yaşında saz çalarak başlayan ozanımız, günümüz modern halk müziğinde çalışmalarını sürdürmektedir. İlk albümü 1992 yılında “Ağlıyor Babam” ismiyle sunulan sanatçının sanat dünyasına kattığı eserler kronolojisi şöyledir:
Albümler:
Ağlıyor Babam (1991)
Yan çizdim(1992)
Durmuş’un Türküsü (1993)
Haykıran Türküler 1 (1994)
Adamım (1995)
Haykıran Türküler 2 (1996)
Sessiz Çığlık (1998)
Susmam Ben (1999)
Deli dolu (2000)
Birader (2001)
Canciğer (2002)
ZeMahşer (2005)
Vazgeçme (2017)
Kitaplar:
Aşıklık geleneğinde şiir tür ve şekilleri - ZeMahşer
Basıma hazır Roman ve hikayeler:
Başkan (Siyasi Roman)
Aniden Yakan Ateş –Şule (Aşk Romanı)
Hikayeler:
Köroğlu
Süleyman Şah
Ulubatlı Hasan
Melik Şah
Kılıç Arslan
Ozanın sanat hayatındaki belki de en önemli, ondan evvel ve tüm çağdaşlarından sıyrılmasına sebep özelliği, nazım ve tür şekilleri konusunda Yüzyıllar sonra edebiyat dünyasına kazandırdığı yeniliklerdir. Türk Halk Edebiyatı’na kazandırdığı 1 tür, 1 şekil, 4 özellik isteyen nazım birimleri bulunmaktadır. Geçmişten Günümüzde eserlerini kendi nazım birimiyle seslendiren tek sanatçıdır. Günümüze dek süregelen nazım şekillerine yüzyıllar sonra yeni bir soluk olarak kazandırdığı “ZeMahşer” nazım şekli, sanatçının ozanlık geleneğinde adeta ikinci ismi olmuş, ZeMahşer Osman Öztunç adıyla anılmaya başlamıştır.
NOT: ZeMahşer nazım birimi hece ve kafiye ölçüleriyle bir şiir içinde en az üç şiir olmak kaydıyla sayısız şiire yer verir, halk edebiyatının tüm şiir tür ve şekillerini içinde toplar.
Kaynak:ÜlkücüMedya