MHP ANTALYA İL TEŞKİLATI: ''TÜRKLÜĞÜN BEKASI İÇİN EVET!''

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin düzenlediği İl Başkanları ve Oda Başkanları buluşmaları çerçevesindeki toplantının bu haftaki konuğu Milliyetçi Hareket Partisiydi.

Toplantıya merkez ve ilçelerdeki 75 oda başkanı katılırken, toplantının konuğu olan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa AKSOY, İl Başkan Yardımcıları Zeki TUNÇ, Mehmet Ali TUNA ve Hilmi DURGUN toplantıda hazır bulundular.

AESOB Başkanı Atlıhan DERE açılış konuşmasında şöyle dedi:

” Milliyetçi Hareket Partisinin değerli İl Başkanı ve onun değerli İl Başkan Yardımcıları, kıymetli Oda Başkanı arkadaşlarım, AESOB olarak düzenlediğimiz bugün üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz İl Başkanları ve Oda Başkanları toplantına hepiniz hoş geldiniz. Önceki haftalarda bu salonda Akparti İl Başkanı Sayın Rıza SÜMER’ i ve CHP İl Başkanı Sayın Mustafa ERDEM’ i ağırlamıştık. Bugünde davetimiz kırmayarak bizimle birlikte olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin görüş ve düşüncelerini bizimle paylaşacak olan Sayın Mustafa AKSOY VE yardımcılarını ağırlıyoruz. Katılımlarından ötürü kendilerine Birlikte yönetim kurulu ve tüm oda başkanlarım adına teşekkür ediyorum. Partisinin çalışmaları ve referandum süreci ile ilgili görüş ve düşüncelerini sözü MHP İl Başkanı Sayın Mustafa AKSOY’ a bırakıyorum.”

MHP İl Başkanı Mustafa AKSOY göreve geldiğinden bu yana İl yönetimi olarak yağmış olduğu çalışmalar ve 16 Nisan 2017’ de yapılacak olan 18 maddelik Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili şunları söyledi:

“ Sayın Birlik Başkanı ve Değerli Oda Başkanlarım, İl Başkanları ve Oda Başkanları buluşmaları çerçevesinde düzenlemiş olduğumuz bu nezih toplantıya Milliyetçi Hareket Partisini’ de davet ettiğiniz ve partimizin görüş düşüncelerini sizlerle paylaşma imkanı verdiğiniz için, Birlik Başkanı Atlıhan DERE Bey’in şahsında hepinize teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin değerli Başkanı Atlıhan DERE Bey’in Antalya esnafına yönelik olumlu çalışmaları yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Sayın Başkanın, tüm kamu kurum, kuruluşları ve siyasi partiler ile yürüttüğü ikili ilişkiler, birlik adına çok olumlu sonuçlar doğurduğunu da gözlemliyoruz.

Değerli Başkanlar, İl Yönetimi olarak 29 Mayıs 2016 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı, Liderim Dr. Devlet BAHÇELİ tarafından İl Başkanlığı görevine atandım. Göreve geldiğimizden bu tarafa bizimle ve Genel Merkezimizle uyumlu çalışacak teşkilat yapılarını oluşturduk. 15 Temmuz’ da yaşadığımız hain kalkışma sürecinde başta Sayın Genel Başkanı DR. Devlet BAHÇELİ olmak üzere Antalya’da da İl Teşkilatı olarak Demokrasinin yanında yer aldık. Şehrimizin sorunlarına kayıtsız kalmayarak, görüş ve düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaştık. Bir muhalefet partisi olarak ta özellikle yerel yönetimlerde her şeye muhalefet eden bir anlayışın yerine, yapıcı muhalefeti siyaset anlayışımızın merkezine oturduk. Her hafta bir ilçemize giderek, İl ve İlçe Teşkilatlarımız ile birlikte sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret edip ilçede kurulan Pazar yerlerinde vatandaşlarımız ile buluştuk.

Sayın Oda Başkanlarım, hepimizin bildiği gibi ülkemiz bir ateş çemberinin içerindedir. İnsanlarımızın her zamankinde fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Allah’ a şükür ki, geçtiğimiz aylarda yaşadığımız 15 Temmuz kalkışmasında seksen milyonluk Türkiye, her türlü siyasi farklılıkları bir kenara bırakarak; yukarıdaki görüşlerimizi destekler biçimde silahların ve tankların karşısında göğsünü siper ederek, birlik ve beraber konusunda kararlılığını göstermiştir.

Yine hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz yasama döneminde parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerden oluşan ve her siyasi partinin eşit üye ile temsil edildiği bir anayasa uzlaşma komisyonu oluşturulmuştu. Bu komisyon çalışmalarını tamamladığında dört siyasi partinin üzerinde anlaştığı, 1982 Anayasasının 60 maddesinde değişiklik ile ilgili mutabakat sağlanmıştı. Ancak yasama sürecinin sona ermesi ve 60 maddelik anayasa değişikliği paketinin meclise gelememesi sebebiyle paket kadük olmuştu. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ, cumhurbaşkanının halkoyu ile seçilmesi ve cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip ERDOĞAN’IN seçildiği günden bu tarafa anayasayı sürekli çiğnemesi sebebiyle cumhurbaşkanının anayasal sınırlarına çekilmesi konusunda çağrı yaptığını hepimiz biliyoruz. Ancak cumhurbaşkanının bu çağrıları dikkate almadığını da biliyoruz. Sayın Genel Başkanımız bu fiili durumun anayasaya uygun hale getirilmesi, sorumsuz cumhurbaşkanlığı makamının halka hesap verebilir hale getirilmesi amacıyla 11 Ekim 2016 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi meclis grup toplantısında hükümete anayasa değişikliği ile çağrı yapmış, hükümette bu çağrıya uyarak 21 maddelik anayasa değişiklik paketini partimize sunmuşlardır. Partimizden Afyon milletvekili Mehmet PARSAK ve AKP temsilcisinin katılımıyla taslak görüşülmüş; Genel Başkanımız ve Başbakan dönem dönem bir araya gelerek anayasa değişiklik paketini değerlendirmişler ve nihayetinde paket 21 maddeden 18 maddeye indirilerek son halini alıp parlamentoya getirilmiştir. 18 maddelik anayasa değişiklik paketinde Milliyetçi Hareket Partisinin görüş ve hassasiyetleri dikkate alınmıştır. Mecliste yapılan müzakerelerden sonrada 21 Ocak 2017 2. Tur oylamada 339 oy ile yasalaşarak referanduma gidilmesi kararı çıkmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler AKP’nin önceki dönemdeki yürüttüğü bize göre yanlış politikaları ile ilgili görüş ve düşüncelerimiz saklıdır. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreç ve ülke yönetiminde çok başlılığın sona erdirilmesi ile ilgili 16 Nisan’ da gerçekleşecek referandum da parlamentoda, nasıl evet dediysek bu referandumda da evet diyeceğiz. Yine Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi Biz Millet için Evet, Devlet için Evet, Cumhuriyet için Evet, Türklüğün bekası için Evet diyeceğiz. İlçe ilçe, ev ev dolaşarak anayasa değişiklik paketini vatandaşlarımıza anlatacağız. İnanarak ve anlayarak anayasa değişiklik paketine vatandaşlarımızın evet demesi için çalışacağız. Bu referandum oylamasında evet diyen vatandaşlarımıza da, hayır diyen vatandaşlarımıza da saygılıyız.”

Toplantı AESOB Başkanı Atlıhan DERE’NİN, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa AKSOY’A plaket ve MHP İl Başkanı Mustafa AKSOY’UN da AESOB Başkanı Atlıhan DERE’YE 16 Türk Devleti’ni temsil eden şilt takdimi ile son buldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

MHP Haberleri Haberleri